Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Overige tests

Op dit gedeelte van de website kan je testverslagen terugvinden over motorgerelateerde producten die je als motorrijder kan gebruiken. Dit kan gaan over motorkleding, actioncams, gereedschap, schoonmaakmiddelen, hulpmiddelen zoals wielklemmen of paddocks etc. als het maar met motoren te maken heeft. Hoewel het hoofddoel is om A1- en A2-motoren te testen, proberen we dus af en toe ook motorartikelen en willen we je laten weten of de motorproducten dit waard zijn of niet.

 

Ghost 4K
Drift Ghost 4K actioncam

Jaren lang zelf gebruik gemaakt van de Drift Ghost-S actioncam. Heel veel beeldmateriaal mee geschoten voor Startersmotor. Vrij laat kwam Drift met de 4K-variant. Je zou denken dat deze in alle opzichten beter zou zijn, maar helaas gaat dat niet op voor deze camera. De beeldkwaliteit is beter, maar de camera laat te wensen over qua waterdichtheid en accessoires zoals de afstandsbediening. Toch is het een erg fijne camera om te gebruiken, maar niet voor iedereen.

Testverslag Ghost 4K

 

 

HawkEye Firefly 8S
HawkEye Firefly 8S 4K actioncam

Al enige jaren worden we doodgegooid met de actioncams die een kloon zijn van de populaire GoPro Hero-reeks. Vaak zit daar behoorlijke troep tussen die je voor maar een paar tientjes kan kopen, maar zo nu en dan komt er wat langs dat wel degelijk voor GoPro een probleem vormt. Een van die camera's is de Firefly 8S van HawkEye. Met native 4K en 30 fps neemt de camera het op tegen de GoPro 5. Kan je voor iets meer dan 100 euro een fatsoenlijke 4K actioncam kopen en wat geld in je zak houden? Het lijkt er wel op.

Testverslag HawkEye Firefly 8S

 

 

TomTom VIO
TomTom VIO scooternavigatie

Navigatie is niet goedkoop, in elk geval niet voor de beginnende motorrijder. Je kan je smartphone op je stuur vastplakken en het daar mee doen, maar je kan ook gaan voor de oplossing van TomTom; de VIO. Dit is een relatief goedkope manier om te kunnen navigeren op een motorscooter. Startersmotor probeert het op een gewone motor, want dat moet toch ook best kunnen?

Testverslag TomTom VIO

 

 

 

Schuberth C3 Basic
Schuberth C3 Basic systeemhelm

Een jaar terug kocht ik een nieuwe helm. De oude helm was te ruim geworden en had al lang vervangen moeten zijn. Vereisten waren een systeemhelm en zo stil mogelijk. Goede ervaringen met de Schuberth Concept, dus waarom verder kijken als je al goede ervaringen had? Is deze C3 basic net zo goed of kan het beter? De helm heeft een groot nadeel voor de heethoofden onder ons, tijdens warmere dagen. Dat is jammer!

Testverslag Schuberth C3 Basic systeemhelm

 

 

Sidi regenlaarzen
Sidi Black Rain laarzen

Je bent op zoek naar laarzen welke waterdicht moeten zijn, maar waar je ook nog een stukje op moet kunnen lopen. Waar kom je dan op uit? Ik was op zoek naar een nieuw setje, nadat de zolen na jarenlang gebruik versleten waren en de sokken wel heel erg nat werden bij een regenbui tijdens de proefrit op een cruiser. Dan kom je al snel uit bij Sidi Black Rain, tenminste.. ik wel.

Testverslag Sidi Black Rain laarzen

 

 

GoPro Hero test
GoPro Hero budget actioncam

GoPro staat bekend om de beste beeldkwaliteit en door een flink marketingbudget waarschijnlijk het meest bekende merk voor actioncams. Het enige nadeel was de hoge prijs, maar na de populariteit van kloons uit China, probeert GoPro het zelf met een goedkope 1080P cam voor nog geen 130 euro. Is het wat, of moeten we het laten liggen?

Testverslag GoPro Hero actioncam

 

 

DryKewl koelvest
DryKewl droog koelvest

Naast Macna bestaat er ook al sinds 2012 een droog koelvest op de markt van de makers van het bekende HyperKewl. Bij dit vest maak je de binnenvoering nat en plaats je deze in het vest, net even wat anders dan bij het Macna vest, waar je met een flesje water het vest vult. Welk vest is beter?

 

Testverslag DryKewl koelvest

 

 

Rothewald wheel roller - wielroller
Rothewald wielroller

Regelmatig de ketting smeren is goed om de ketting en tandwielen langer te kunenn gebruiken en is de overbrenging ook een stuk soepeler dan wanneer het direct ijzer op ijzer is. Maar hoe kan je in je eentje makkelijk je ketting smeren (of je velg schoonmaken) als je geen middenbok hebt? Er zijn genoeg antwoorden, maar deze wielroller is er eentje van.

Testverslag Rothewald wielroller

 

 

 

Macna dry cool
Macna Dry koelvest

In de zomers is het met heet weer rijden niet echt prettig en kiezen er best veel motorrijders voor een korte broek en een shirtje, terwijl je met een koelvest onder je motorkleding best goed doorheen kan komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het laatste wat je wilt is vallen op je blote knietjes. Macna heeft een koelvest ontwikkeld waar je van droog blijft.

Testverslag Macna Dry koelvest

 

 

Alpine MotoSafe
Alpine MotoSafe universele oordoppen

Gehoorsbeschadiging loop je op de motor snel op. Al na een 7 minuten maar 120km/u gereden te hebben, begint de permanente gehoorsbeschadiging. Langzamerhand krijg je vanzelf een piep in je oren die nooit meer weg gaat. Hier zit niemand op te wachten en daarom heeft Alpine naast de op maat gemaakte oordoppen ook goedkopere universele oordoppen op de markt gebracht. Werken ze net zo goed als de duurdere doppen op maat?

Testverslag Alpine MotoSafe oordoppen

 

 

Datona inrijklem
Datona inrijklem

Je hebt geen middenbok onder je motor zitten, maar je moet de motor toch rechtop hebben, om wat voor reden ook. Wassen, sleutelen, olie peilen of gewoon omdat je zo meer ruimte over kan houden in de schuur. Hiervoor heb je paddocks, motorliften, maar ook inrijklemmen. De inrijklem van Datona hebben we in elkaar gezet en in gebruik genomen om olie te peilen op de MT-03, want dat gaat vanwege dry sump smering iets lastiger dan wet sump.

Testverslag Datona inrijklem

 

 

Drift Ghost-S
Drift Ghost-S action cam

Ongeveer een jaar nadat we de Midland XTC-200 720P cam hebben gekocht, wilden we toch meer en zijn we uitgekomen op de Drift Ghost-S met 1080P, draaibare lens en onder andere het streamen van content via WiFi naar smartphone en tablet. Deze erg uitgebreide camera van Drift Innovation is een geduchte concurrent voor GoPro!

Testverslag Drift Ghost-S actiocam

 

 

 

Optimate 3+ lader
TecMate Optimate 3+ accudruppellader

Er zijn heel veel verschillende soorten en merken druppelladers te koop voor motoraccu's, maar Optimate is toch wel één van de bekendste ter wereld. Onze oude Sparcon druppellader is in gebruik genomen door onze buurjongen, die vorig jaar zijn eerste motor heeft gekocht en wij gingen op zoek naar iets nieuws. Het is de Optimate 3+ geworden.

Testverslag Optimate 3+ druppellader

 

 

Pro-Tect ART4
Pro-Tect / Paddock ART4 schijfslot

Schijfsloten zijn er in vele soorten en maten en voor budgetprijsjes tot stevige prijzen. Voor dit verslag hebben we gekozen voor een budgetslot, om onze 125cc motor mee op slot te zetten en ook tegen diefstal te kunnen verzekeren. Met de ART4 4116 keurmerk, zal de motorverzekering een bedrag vergoeden, mocht de motor toch gestolen worden. Is zo'n budget slot interessant of kunnen we beter meer geld uitgeven?

Testverslag Pro-Tect schijfslot

 

 

Leovince X3 Scoot
LeoVince X3 Scoot voor Suzuki Sixteen 150

Lees hier het verslag over de Leovince X3 Scoot demper, welke ik in 2009 heb gekocht voor mijn Suzuki Sixteen 150 (UX150). Bij veel motorscooters is de uitlaat van pisbakkenstaal gemaakt en roest dit binnen de kortste keren onder je kont weg. Aangezien ik een liefhebber ben van een mooi uitlaatgeluid, heb ik destijds snel een demper besteld. Ben je nog niet af van de bocht die snel kan roesten, maar inmiddels zijn er uitlaten te koop die ook direct de bocht vervangen.

Testverslag LeoVince X3 Scoot demper

 

 

 

Beowulf radiator cover
Beowulf radiatorcover voor Kawasaki ER-5

Om de Kawasaki ER-5 er wat flitsender uit te laten zien (het is al zo'n lesmotor), heb ik onder andere de radiatorcover vervangen voor een RVS-exemplaar. De originele cover leek wel op een soort goedkoop BBQ rooster voor 3 euro bij de Action. In mijn ogen ziet dit er veel beter uit en met een doekje is deze zo weer schoon te krijgen. Roest zul je er niet snel op zien.

Testverslag Beowulf radiatorcover

 

 

Alpine otoplastieken
Alpine Hearing Protection otoplastieken (oordoppen op maat)

Je gehoor is belangrijk. Genieten van het geluid van de motor, genieten van muziek, het op tijd kunnen horen naderen van gevaar, etcetera. Toch is motorrijden een gevaar voor ons gehoor als we niet oppassen. Door gebruik te maken van oordoppen kan je permanente gehoorschade voorkomen of nog proberen in te dammen. Lees ons verslag over de oordoppen op maat.

Testverslag Alpine oordoppen

 

 

Midland XTC-200 action cam
Midland XTC-200 action cam + Delkin Fat Gecko Mini zuignap

Er zijn inmiddels al vele actioncams te koop. Deze varieren van nog geen 100 euro tot 500 euro. Natuurlijk bestaan er nog duurdere camera's, maar voor de gewone consument ligt het bedrag voor een redelijke camera toch snel rond de 300 euro. Toevallig kwam ik op een reis in Amerika de Midland XTC-200 tegen, daar minder dan 100 euro. Hier nog 199 euro. Rommel of best aardig?

Testverslag Midland XTC actioncam

 


© Copyright 2007-2018 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | adverteren | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor.nl op Twitter Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram