Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Eliminator 500

 

Overige tests

Op dit gedeelte van de website kan je testverslagen terugvinden over motorgerelateerde producten die je als motorrijder kan gebruiken. Dit kan gaan over actioncams, gereedschap, schoonmaakmiddelen, hulpmiddelen zoals wielklemmen of paddocks etc. als het maar met motoren te maken heeft. Hoewel het hoofddoel is om A1- en A2-motoren te testen, proberen we dus af en toe ook motorartikelen en willen we je laten weten of de motorproducten dit waard zijn of niet. Tests over motorkleding kan je hier vinden.

 

Beeline Moto II
Beeline Moto II motornavigatie

Motornavigatie ter grootte van een sporthorloge, met daarop enkel de route die je moet volgen zonder poespas er omheen. Dit is de tweede variant van deze navigatiehulp, die samenwerkt met je smartphone om je op je bestemming te brengen. Bij de Moto I (zonder minimap, met enkel een pijl) ging het nog wel eens mis in grote steden met veel straten die dicht bij elkaar lagen. Dankzij de minimap moet het navigeren nu veel duidelijker zijn.

Testverslag Beeline Moto II

 

 

Drift Ghost XL Pro
Drift Ghost XL Pro action cam

Eindelijk is er een waterdichte 4K camera met lange accuduur op de markt gekomen. De Drift Ghost XL Pro. Hoeveel kan het meer dan de Ghost 4K, of is het toch meer of minder dezelfde camera met alleen een waterdicht jasje? Drift belooft 4,5 uur filmen in 4K op één lading en dat moet natuurlijk getest worden!

Testverslag Drift Ghost XL Pro

 

 

Louis VCI-vouwgarage
Louis VCI-vouwgarage

Tijdens de winterstalling zet je de motor een paar maanden weg, maar wat als je geen verwarmde garage hebt maar een schuur die misschien net wat te vochtig is? Natuurlijk is voor goede ventilatie zorgen de beste oplossing, maar als dat niet mogelijk is, dan is er de VCI-vouwgarage van Louis Motorrad. Startersmotor.nl gebruikt deze hoes eigenlijk al een aantal jaar, dus tijd om er eens wat over te schrijven.

Testverslag Louis VCI-vouwgarage

 

 

Xiaomi luchtpomp
Xiaomi portable luchtpomp

Niet meer naar het tankstation gaan om je banden op te pompen, hoe relaxt is dat? Xiaomi heeft een kleine portable luchtcompressor gemaakt, waarmee je eenvoudig je motorbanden op de gewenste spanning kan brengen. Dit scheelt je extra ritjes naar het tankstation en ook voor op reis toch wel enorm handig. Startersmotor heeft deze gadget geprobeerd en er wat over geschreven.

Testverslag Xiaomi luchtpomp

 

 

Drift Ghost XL
Drift Ghost XL budget actioncam

Een jaar na de release van de Drift Ghost X, komt Drift Innovation met de Ghost XL op de markt. De grootste verbeteringen zijn een standaard accuduur van 9 uur (!) op één lading en complete waterdichtheid met externe microfoon aangesloten. Dit voor maar 20 euro meer dan het al lage bedrag van de Ghost X. Startersmotor.nl test 'm gedurende de nattere periode van de herfst. Juist voor motorrijders die eigenlijk geen camera willen hebben of weinig willen uitgeven, is dit een interessant ding!

Testverslag Drift Ghost XL

 

 

 

Drift Ghost X
Drift Ghost X budget actioncam

Een goedkope actioncam met de perfecte vorm en een draaibare lens en ook nog eens een lange accuduur. Is dat mogelijk? Drift Innovation laat zien dat het mogelijk is. Ze komen met de Ghost X, een actioncam voor de motorrijder met een klein budget. Grote voordeel van de kleine prijs? Een enorme accuduur. Standaard ruim 5 uur en met een grotere accu zelfs ruim 8 uur. Daar kan de concurrentie niet tegenop. Hoe presteert het kleine 150 euro kostende cameraatje?

Testverslag Drift Ghost X

 

 

SJCAM SJ7 Star
SJCAM SJ7 Star actioncam

Bij Startersmotor blijven we bezig met actioncams. Gearbest kreeg het nog even voor elkaar om een SJCAM SJ7 Star naar mij op te sturen. De sensor en chip in deze actioncam zijn gelijk als die van de HawkEye Firefly 8S, maar daar is het ook verder bij gebleven. De prestaties zijn redelijk gelijk, maar het grote voordeel bij de SJCAM SJ7 is dat deze niet beslaat door warmte en je dus geen fog inserts nodig hebt tijdens het filmen. Heeft de camera ook nadelen? Jazeker. Maar ook met kleine nadelen blijft het een feit dat GoPro het alleen maar moeilijker gaat krijgen in de toekomst.

Testverslag SJCAM SJ7 Star

 

 

Ghost 4K
Drift Ghost 4K actioncam

Jaren lang zelf gebruik gemaakt van de Drift Ghost-S actioncam. Heel veel beeldmateriaal mee geschoten voor Startersmotor. Vrij laat kwam Drift met de 4K-variant. Je zou denken dat deze in alle opzichten beter zou zijn, maar helaas gaat dat niet op voor deze camera. De beeldkwaliteit is beter, maar de camera laat te wensen over qua waterdichtheid en accessoires zoals de afstandsbediening. Toch is het een erg fijne camera om te gebruiken, maar niet voor iedereen.

Testverslag Ghost 4K

 

 

HawkEye Firefly 8S
HawkEye Firefly 8S 4K actioncam

Al enige jaren worden we doodgegooid met de actioncams die een kloon zijn van de populaire GoPro Hero-reeks. Vaak zit daar behoorlijke troep tussen die je voor maar een paar tientjes kan kopen, maar zo nu en dan komt er wat langs dat wel degelijk voor GoPro een probleem vormt. Een van die camera's is de Firefly 8S van HawkEye. Met native 4K en 30 fps neemt de camera het op tegen de GoPro 5. Kan je voor iets meer dan 100 euro een fatsoenlijke 4K actioncam kopen en wat geld in je zak houden? Het lijkt er wel op.

Testverslag HawkEye Firefly 8S

 

 

 

TomTom VIO
TomTom VIO scooternavigatie

Navigatie is niet goedkoop, in elk geval niet voor de beginnende motorrijder. Je kan je smartphone op je stuur vastplakken en het daar mee doen, maar je kan ook gaan voor de oplossing van TomTom; de VIO. Dit is een relatief goedkope manier om te kunnen navigeren op een motorscooter. Startersmotor probeert het op een gewone motor, want dat moet toch ook best kunnen?

Testverslag TomTom VIO

 

 

GoPro Hero test
GoPro Hero budget actioncam

GoPro staat bekend om de beste beeldkwaliteit en door een flink marketingbudget waarschijnlijk het meest bekende merk voor actioncams. Het enige nadeel was de hoge prijs, maar na de populariteit van kloons uit China, probeert GoPro het zelf met een goedkope 1080P cam voor nog geen 130 euro. Is het wat, of moeten we het laten liggen?

Testverslag GoPro Hero actioncam

 

 

Rothewald wheel roller - wielroller
Rothewald wielroller

Regelmatig de ketting smeren is goed om de ketting en tandwielen langer te kunenn gebruiken en is de overbrenging ook een stuk soepeler dan wanneer het direct ijzer op ijzer is. Maar hoe kan je in je eentje makkelijk je ketting smeren (of je velg schoonmaken) als je geen middenbok hebt? Er zijn genoeg antwoorden, maar deze wielroller is er eentje van.

Testverslag Rothewald wielroller

 

 

 

Datona inrijklem
Datona inrijklem

Je hebt geen middenbok onder je motor zitten, maar je moet de motor toch rechtop hebben, om wat voor reden ook. Wassen, sleutelen, olie peilen of gewoon omdat je zo meer ruimte over kan houden in de schuur. Hiervoor heb je paddocks, motorliften, maar ook inrijklemmen. De inrijklem van Datona hebben we in elkaar gezet en in gebruik genomen om olie te peilen op de MT-03, want dat gaat vanwege dry sump smering iets lastiger dan wet sump.

Testverslag Datona inrijklem

 

 

Drift Ghost-S
Drift Ghost-S action cam

Ongeveer een jaar nadat we de Midland XTC-200 720P cam hebben gekocht, wilden we toch meer en zijn we uitgekomen op de Drift Ghost-S met 1080P, draaibare lens en onder andere het streamen van content via WiFi naar smartphone en tablet. Deze erg uitgebreide camera van Drift Innovation is een geduchte concurrent voor GoPro!

Testverslag Drift Ghost-S actiocam

 

 

Optimate 3+ lader
TecMate Optimate 3+ accudruppellader

Er zijn heel veel verschillende soorten en merken druppelladers te koop voor motoraccu's, maar Optimate is toch wel één van de bekendste ter wereld. Onze oude Sparcon druppellader is in gebruik genomen door onze buurjongen, die vorig jaar zijn eerste motor heeft gekocht en wij gingen op zoek naar iets nieuws. Het is de Optimate 3+ geworden.

Testverslag Optimate 3+ druppellader

 

 

Pro-Tect ART4
Pro-Tect / Paddock ART4 schijfslot

Schijfsloten zijn er in vele soorten en maten en voor budgetprijsjes tot stevige prijzen. Voor dit verslag hebben we gekozen voor een budgetslot, om onze 125cc motor mee op slot te zetten en ook tegen diefstal te kunnen verzekeren. Met de ART4 4116 keurmerk, zal de motorverzekering een bedrag vergoeden, mocht de motor toch gestolen worden. Is zo'n budget slot interessant of kunnen we beter meer geld uitgeven?

Testverslag Pro-Tect schijfslot

 

 

 

Leovince X3 Scoot
LeoVince X3 Scoot voor Suzuki Sixteen 150

Lees hier het verslag over de Leovince X3 Scoot demper, welke ik in 2009 heb gekocht voor mijn Suzuki Sixteen 150 (UX150). Bij veel motorscooters is de uitlaat van pisbakkenstaal gemaakt en roest dit binnen de kortste keren onder je kont weg. Aangezien ik een liefhebber ben van een mooi uitlaatgeluid, heb ik destijds snel een demper besteld. Ben je nog niet af van de bocht die snel kan roesten, maar inmiddels zijn er uitlaten te koop die ook direct de bocht vervangen.

Testverslag LeoVince X3 Scoot demper

 

 

Beowulf radiator cover
Beowulf radiatorcover voor Kawasaki ER-5

Om de Kawasaki ER-5 er wat flitsender uit te laten zien (het is al zo'n lesmotor), heb ik onder andere de radiatorcover vervangen voor een RVS-exemplaar. De originele cover leek wel op een soort goedkoop BBQ rooster voor 3 euro bij de Action. In mijn ogen ziet dit er veel beter uit en met een doekje is deze zo weer schoon te krijgen. Roest zul je er niet snel op zien.

Testverslag Beowulf radiatorcover

 

 

Midland XTC-200 action cam
Midland XTC-200 action cam + Delkin Fat Gecko Mini zuignap

Er zijn inmiddels al vele actioncams te koop. Deze varieren van nog geen 100 euro tot 500 euro. Natuurlijk bestaan er nog duurdere camera's, maar voor de gewone consument ligt het bedrag voor een redelijke camera toch snel rond de 300 euro. Toevallig kwam ik op een reis in Amerika de Midland XTC-200 tegen, daar minder dan 100 euro. Hier nog 199 euro. Rommel of best aardig?

Testverslag Midland XTC actioncam

 

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!