Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
MOTORbeurs Utrecht 2018

 

Motorartikelen uit China

Spullen uit China bestellen is hot. Iedereen doet het, zelfs de oudere buurvrouw weet haar weg te vinden op bijvoorbeeld AliExpress, Gearbest, Banggood, MiniInTheBox of Wish. Waar je voorheen nog met je creditcard moest wapperen, gaat het bij de meeste Chinese webshops al heel gemakkelijk met iDeal of gebruik je PayPal. Iedereen kan dus tegenwoordig makkelijk uit China bestellen, zelfs de verzendkosten worden door de Chinese overheid gesubsidieerd. Goedkoper dan op deze manier, kom jij niet aan je spullen. Nu komt er ook een hoop imitatie-spul uit China, wat een lagere kwaliteit heeft, maar de kosten daarvan zijn ook een stuk lager. Ja, soms koop je rommel uit China, maar er zit ook voldoende materiaal tussen wat gewoon in orde is en vaker dan één keer gebruikt kan worden.

Motorartikelen zijn uiteraard ook aanwezig op dit soort Chinese websites. Nu zal ik je absoluut niet aanraden om daar onderdelen te kopen waar je leven van af hangt (denk aan remblokken, remschijven, motoronderdelen, banden, rem- en koppelingshendels etc.), maar eenvoudige accessoires zijn vaak best te gebruiken op de motor. Voor een lage prijs koop je vaak handig gadgets en ander spul voor je motorfiets. Denk aan actioncams, bandenspanningsmeters, telefoonhouders, tassen, actioncams, knipperlichten, noem maar op. Het is ook een beetje proberen wat wel en niet goed is. Gaandeweg kom je er vanzelf achter en daarnaast zijn er altijd voldoende reviews op internet te vinden of zelfs op de website zelf (hoewel daar nog wel eens censuur op wordt toegepast).

Hieronder tref je een aantal voorbeelden van Chinese motorartikelen tegen een schappelijke prijs. Soms met couponcode voor extra korting. Denk er aan: Bij bestellingen hoger dan 22 euro heb je kans op invoerkosten en het betalen van BTW over de aanschafprijs bij het invoeren van producten BUITEN de EU. Bestel je iets in China onder de 22 euro, dan is er niets aan de hand en krijg je ook geen extra kosten. Zie je meerdere leuke dingen die samen meer dan 22 euro kosten, wees slim en spreid de bestellingen, als je geen risico wil lopen op extra kosten.

Heb je zelf ergens nog wat leuks gezien voor op de motor, wat te koop is bij een Chinese webshop? Laat het Startersmotor gerust weten!

Motor bandenspanningsmeter
VST AP162 digitale bandenspanningsmeter

Deze digitale bandenspanningsmeter is een apparaat wat elke motorrijder bij zich moet hebben. De bandenspanning is belangrijk, is deze te laag, dan kan de motor een stuk slechter sturen en kost het je ook meer brandstof. Deze bandenspanningsmeter ligt lekker in de hand en is instelbaar in BAR, PSI, KPA en KG. De groene verlichting van het display zorgt ervoor dat deze ook in het donker afleesbaar is.

Prijs (variabel) € 7.06 bij Gearbest
Couponcode (30x): NLstartermotor02 (prijs € 3,40 met code)

Motor bandenprofielmeter
Digitale bandenprofielmeter

Deze digitale bandenprofielmeter meet snel het diepteprofiel van je band. Of dit nu voor je brommer, auto of motor is, je krijgt snel het profiel zichtbaar en weet dan meteen of je banden vervangen moeten worden of dat ze nog een tijdje mee kunnen qua profiel. De meter meet tussen 0-25.4mm.

Prijs (variabel) € 5.75 bij Gearbest
Couponcode (10x): NLstartermotor01 (prijs € 3,40 met code)


Firefly 8S actioncam
HawkEye Firefly 8S 4K actioncam

Een goedkope actioncam uit China, die native 4K kan schieten. Leuke camera voor beginners die niet te veel willen uitgeven aan een camera, maar wel meteen kwalitatief goed beeld willen hebben. De camera kan wel snel warm worden, waardoor de lens kan beslaan. Daarvoor zijn er 'fog inserts' te koop. Een uitgebreid testverslag staat overigens bij Startersmotor online. De bestel-link gaat naar het Europese magazijn, zodat je geen invoerkosten hoeft te betalen.

Prijs (variabel) € 117.31 bij Gearbest
Couponcode: geen

SJCAM SJ7 Star actioncam
SJCAM SJ7 Star 4K actioncam

Dezelfde processor en sensor als de HawkEye Firefly 8S, echter heeft deze camera een touchscreen. Startersmotor is deze camera nog aan het testen, maar de eerste ervaring is dat de camera kwalitatief net even wat beter is. De lens is nog niet beslagen, wat bij de Firefly 8S wel gebeurde zonder fog inserts. De prijs is wat hoger dan de Firefly, maar nog steeds een koopje. Vanuit China is deze nog goedkoper, maar dan zit je vast aan mogelijke importkosten. Bestel 'm dus via Europa om extra kosten te vermijden.

Prijs (variabel) € 160.18 bij Gearbest
Couponcode: geen


X-Grip smartphonehouder motor
X-Type smartphonehouder

Handige soort van X-Grip smartphonehouder voor op de motor. Je duwt de pootjes uit elkaar en klemt daarna je telefoon er tussen. Achter de houder zit een USB-poort ingebouwd, dus kan je deze onder het rijden nog opladen ook. Ideaal voor goedkope motornavigatie via de smartphone. Met waterdichte smartphones helemaal ideaal, dan hoef je 'm ook niet te verwijderen in geval van regen.

Prijs (variabel) € 11.59 bij Gearbest
Couponcode: geen

USB lader motorstuur
USB lader + 12v poort

Handige gadget voor aan je stuur, om apparaten te laden via de 12v-plug en de geintegreerde USB-poort. Denk aan je smartphone, navigatie etc. Output op USB is 5V/2.1A. De poorten zijn afgeschermd met rubber doppen, om water buiten te houden indien ze niet in gebruik zijn.

Prijs (variabel) € 6.09 bij Gearbest
Couponcode (50x): NLstartermotor05 (prijs € 3,40 met code)


Meer producten volgen in de toekomst.

 


© Copyright 2007-2018 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | adverteren | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor.nl op Twitter Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram