Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Allianz Pechhulp voor de motor

 

Motovloggers op YouTube

YouTube is wereldwijd sinds jaar en dag dé grootste en bekendste videosite van internet. Jonge mensen van nu, kijken nog maar weinig tv en lezen nog maar zelden tijdschriften of kranten en zijn veel meer online te vinden. Op YouTube is heel veel te vinden, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel online gezet. Ook wat betreft motoren! Van stunters, vloggers, unboxing videos, how-to's (o.a. onderhoud), reviews, topsnelheidsvideo's of gewoon weg lekker klooien op de motor. Er zijn uren, dagen, weken, maanden en jaren aan motorvideo's online te vinden op YouTube en ook Nederlanderse motorrijders zijn uiteraard vertegenwoordigd op YouTube. Hieronder tref je een aantal YouTube-kanalen (in willekeurige volgorde), die we je kunnen aanraden om eens te bekijken. Internationaal is er ook veel leuks te beleven qua motorvideo's, deze kanalen tref je onderaan aan op deze pagina.

87Slabside

87Slabside laat op zijn kanaal video's zien over motortests, accessoire-tests, reizen in Europa, racen op het circuit en wat hij zo al aan vreemd gedrag van andere weggebruikers mee maakt onderweg. Waarschijnlijk is 87Slabside één van de bekendere, zo niet bekendse motovlogger van Nederland. In elk geval wel als je kijkt naar het aantal abonnees.

Motor Test TV

Peter van Motor Test TV toont op zijn kanaal video's van zowel nieuwe als gebruikte motoren. Denk daarbij aan motortests, ervaringsfilmpjes en bijvoorbeeld 'het geluid van'-uitlaatfilmpjes. Het gaat bij Peter om de fun, het gevoel en de beleving van het motorrijden.

Peter is overigens altijd op zoek naar mensen met een bijzondere motor met een verhaal.


Moto Camel

MotoCamel heeft nog niet heel veel vlogs en video's online staan, maar weet wel hoe het moet. Vloggen over diverse vraagstukken welke soms niet eens motor-gerelateerd zijn, reviews van motoren, rij-impressies en veel uitlegvideo's voor beginnende rijders. In alle video's een duidelijke en prettige stem, wellicht de meest prettige stem onder de Nederlandse motovloggers. In het aantal volgers is een duidelijk stijgende lijn te zien. Niet de bekendste motovlogger, maar ik zie een prima toekomst voor MotoCamel.

Meifesto Twowheels

Meifesto Twowheels vlogt vaak vanaf zijn Honda XL600R, waar het vloggen echt over van alles kan gaan, van motoren tot computerspellen, maar ook over reviews van motoren, toerritten. Om aan meer volgers te komen, doet Meifesto Twowheels de meeste vlogs in het Engels. Op die manier heb je een groter bereik, ook een reden waarom de videos op het kanaal van Startersmotor ook Engelse teksten heeft.

 


TwoWheels Dutch

Het kanaal van TwoWheels Dutch bestaat nog niet zo lang op YouTube, maar ook beginnende Nederlandse motorrijdende YouTubers zetten we hier graag online. Op het kanaal wil TwoWheels Dutch technische video's plaatsen, vloggen over motorgerelateerde onderwerpen en het maken van reviews. Met een Kawasaki Z1000 maakt hij de wegen rondom Amsterdam onveilig en ook heeft hij regelmatig motorspullen uit China besteld om daar wat over te vermelden.

Mve Rides

Het kanaal van Mve Rides is nog vrij nieuw. MVe Rides is flink wat materiaal aan het verzamelen om online te zetten, maar door wat pech heeft hij nog niet heel veel kilometers kunnen maken. Dit najaar wil Mve Rides wat meer technische video's online zetten. Hij is van plan zijn motor uit elkaar te halen en met de camera erbij valt er altijd wel wat te leren.

Neem gerust een kijkje op zijn kanaal en staan de video's van het uit elkaar trekken van de motor nog niet online, check het dan later nog eens. Mocht je overigens nog willen weten op wat voor motor Mve Rides stuurt, dat is een rode Honda VFR800i. Rode motoren zijn het snelst.


RDALSEM

Het YouTube-kanaal van RDALSEM kan nog wel eens interessant zijn voor de jongens en meiden die nog geen motorrijbewijs hebben, maar dit wel graag willen halen. RDALSEM is namelijk rij-instructeur en neemt de kijker mee tijdens de lessen. Niet eens alleen voor motoren, ook geeft hij rijles met bromfietsen. Zowel video's van motoren als brommers verschijnen op het kanaal en regelmatig volgen prima tips en voorbeelden waar velen nog van kunnen leren. Aanrader!

MotoMisc

MotoMisc is onlangs begonnen met zijn YouTube-kanaal en wil met name ritten en korte how-to's van motoren online zetten. Daarnaast zal hij overstappen van het A2-rijbewijs naar het A-rijbewijs en dat proces filmen en uploaden. Erg handig voor iedereen die in dezelfde situatie terecht zal komen, hoewel met A code 80 het aantal 'echte' A2-rijders wellicht in de toekomst zal afnemen. Hoe dan ook, leuke en leerzame video's om je weer mee te vermaken!


Motorcycle Geek

"Ik ben van plan om zoveel mogelijk 'First ride reviews' te gaan doen en ook het vastleggen van modificaties en onderhoud aan mijn Yamaha MT-07 en sinds kort Honda MSX125. Ook heb ik plannen voor een wat groter project/serie waarbij ik op zoek ga naar kilometervreters of motoren met een speciaal verhaal en dan ga kijken wat daar allemaal bij komt kijken om met die motor zoveel kilometers te maken (onderhoud etc)."

Jouw YouTube-kanaal hier?

Heb je zelf een YouTube-kanaal over motoren en wil je hier ook een plaatsje in de lijst? Heel veel hoef je daar niet voor te doen. Stuur een email met je kanaalnaam en omschrijving wat er allemaal op het kanaal te vinden is. Zorg er daarnaast voor dat mijn YouTube-kanaal op jouw eigen kanaal bij de aanbevolen kanalen staat. Op die manier maken we samen een leuke ruil om beide kanalen bekender te maken bij motorrijdend Nederland. Slechter kan je er nooit van worden! Weet je niet hoe dat moet? Lees de even de korte handleiding door.Overige Nederlandse motorkanalen

Naast motovloggers zijn er ook nog andere Nederlandse kanalen die voornamelijk over motoren gaan. Buiten het ouwehoeren in je helm valt er namelijk nog genoeg te doen met motoren of genoeg te laten zien, wat interessant kan zijn voor anderen. Hieronder tref je Nederlandse motorkanalen aan, die wellicht leuk zijn om te volgen.

Husqvarna Fun

"Wij zijn een groep Enduro/offroad rijders die in Nederland en buitenland offroad rijden. Daarnaast ook nog wel wat op de crossbanen. Daarnaast komt er af en toe ook een testfilmpje voorbij of het onderhouden van een cross/enduro motor."

Jouw YouTube-kanaal hier?

Heb je zelf een YouTube-kanaal over motoren en wil je hier ook een plaatsje in de lijst? Heel veel hoef je daar niet voor te doen. Stuur een email met je kanaalnaam en omschrijving wat er allemaal op het kanaal te vinden is. Zorg er daarnaast voor dat mijn YouTube-kanaal op jouw eigen kanaal bij de aanbevolen kanalen staat. Op die manier maken we samen een leuke ruil om beide kanalen bekender te maken bij motorrijdend Nederland. Slechter kan je er nooit van worden! Weet je niet hoe dat moet? Lees de even de korte handleiding door.

Buitenlandse Motovloggers

Een aantal motovloggers die we je kunnen aanraden zullen we alleen bij naam noemen. Vloggers met flink veel volgers en vaak interessante video's; RoyalJordanian, Schaaf, Arson Rides, Chaseontwowheels, CagerOnTwoWheels, tastyhamsandwhich, spicy110, ADVChina, AccidentalBroadcast en Jake TheGardenSnake. Heb jij nog meer tips voor binnenlandse of buitenlandse motovloggers om te volgen? Geef ze gerust door!


© Copyright 2007-2019 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram