Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Motovloggers op YouTube

YouTube is wereldwijd sinds jaar en dag dé grootste en bekendste videosite van internet. Jonge mensen van nu, kijken nog maar weinig tv en lezen nog maar zelden tijdschriften of kranten en zijn veel meer online te vinden. Op YouTube is heel veel te vinden, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel online gezet. Ook wat betreft motoren! Van stunters, vloggers, unboxing videos, how-to's (o.a. onderhoud), reviews, topsnelheidsvideo's of gewoon weg lekker klooien op de motor. Er zijn uren, dagen, weken, maanden en jaren aan motorvideo's online te vinden op YouTube en ook Nederlanderse motorrijders zijn uiteraard vertegenwoordigd op YouTube. Hieronder tref je een aantal YouTube-kanalen (in willekeurige volgorde), die we je kunnen aanraden om eens te bekijken. Internationaal is er ook veel leuks te beleven qua motorvideo's, deze kanalen tref je onderaan aan op deze pagina.

87Slabside

87Slabside laat op zijn kanaal video's zien over motortests, accessoire-tests, reizen in Europa, racen op het circuit en wat hij zo al aan vreemd gedrag van andere weggebruikers mee maakt onderweg. Waarschijnlijk is 87Slabside één van de bekendere, zo niet bekendse motovlogger van Nederland. In elk geval wel als je kijkt naar het aantal abonnees.

Motor Test TV

Peter van Motor Test TV toont op zijn kanaal video's van zowel nieuwe als gebruikte motoren. Denk daarbij aan motortests, ervaringsfilmpjes en bijvoorbeeld 'het geluid van'-uitlaatfilmpjes. Het gaat bij Peter om de fun, het gevoel en de beleving van het motorrijden.

Peter is overigens altijd op zoek naar mensen met een bijzondere motor met een verhaal.


Moto Camel

MotoCamel heeft nog niet heel veel vlogs en video's online staan, maar weet wel hoe het moet. Vloggen over diverse vraagstukken welke soms niet eens motor-gerelateerd zijn, reviews van motoren, rij-impressies en veel uitlegvideo's voor beginnende rijders. In alle video's een duidelijke en prettige stem, wellicht de meest prettige stem onder de Nederlandse motovloggers. In het aantal volgers is een duidelijk stijgende lijn te zien. Niet de bekendste motovlogger, maar ik zie een prima toekomst voor MotoCamel.

Meifesto

Meifesto vlogt vaak vanaf zijn Yamaha XT660R, waar het vloggen echt over van alles kan gaan; van motoren tot games, maar ook over reviews van motoren of gear. Ook zien we groepsritten en samenwerkingen met andere vloggers. Om aan meer volgers te komen, doet Meifesto de meeste vlogs in het Engels. Op die manier heb je een groter bereik. Af en toe schrijft Meifesto ook eens wat voor Startersmotor.nl als gastredacteur.

 


TwoWheels Dutch

Het kanaal van TwoWheels Dutch bestaat nog niet zo lang op YouTube, maar ook beginnende Nederlandse motorrijdende YouTubers zetten we hier graag online. Op het kanaal wil TwoWheels Dutch technische video's plaatsen, vloggen over motorgerelateerde onderwerpen en het maken van reviews. Met een Kawasaki Z1000 maakt hij de wegen rondom Amsterdam onveilig en ook heeft hij regelmatig motorspullen uit China besteld om daar wat over te vermelden.

Mve Rides

Het kanaal van Mve Rides is nog vrij nieuw. MVe Rides is flink wat materiaal aan het verzamelen om online te zetten, maar door wat pech heeft hij nog niet heel veel kilometers kunnen maken. Dit najaar wil Mve Rides wat meer technische video's online zetten. Hij is van plan zijn motor uit elkaar te halen en met de camera erbij valt er altijd wel wat te leren.

Neem gerust een kijkje op zijn kanaal en staan de video's van het uit elkaar trekken van de motor nog niet online, check het dan later nog eens. Mocht je overigens nog willen weten op wat voor motor Mve Rides stuurt, dat is een rode Honda VFR800i. Rode motoren zijn het snelst.

MAGIX Video Deluxe

RDALSEM

Het YouTube-kanaal van RDALSEM kan nog wel eens interessant zijn voor de jongens en meiden die nog geen motorrijbewijs hebben, maar dit wel graag willen halen. RDALSEM is namelijk rij-instructeur en neemt de kijker mee tijdens de lessen. Niet eens alleen voor motoren, ook geeft hij rijles met bromfietsen. Zowel video's van motoren als brommers verschijnen op het kanaal en regelmatig volgen prima tips en voorbeelden waar velen nog van kunnen leren. Aanrader!

MotoMisc

MotoMisc is onlangs begonnen met zijn YouTube-kanaal en wil met name ritten en korte how-to's van motoren online zetten. Daarnaast zal hij overstappen van het A2-rijbewijs naar het A-rijbewijs en dat proces filmen en uploaden. Erg handig voor iedereen die in dezelfde situatie terecht zal komen, hoewel met A code 80 het aantal 'echte' A2-rijders wellicht in de toekomst zal afnemen. Hoe dan ook, leuke en leerzame video's om je weer mee te vermaken!


Motorcycle Geek

"Ik ben van plan om zoveel mogelijk 'First ride reviews' te gaan doen en ook het vastleggen van modificaties en onderhoud aan mijn Yamaha MT-07 en sinds kort Honda MSX125. Ook heb ik plannen voor een wat groter project/serie waarbij ik op zoek ga naar kilometervreters of motoren met een speciaal verhaal en dan ga kijken wat daar allemaal bij komt kijken om met die motor zoveel kilometers te maken (onderhoud etc)."

Faya Miro

Welkom op mijn kanaal. Ik post wekelijks video's over avonturen die je met en op de motor kan beleven. Dit doe ik in de vorm van motovlogs, travel vlogs en andere leuke video content.

Ook voor tutorials en tips over motorgerelateerde onderwerpen, ben je hier op het juiste kanaal. Rijdt je motor of ben je geïnteresseerd in de lifestyle en de avonturen die daarbij komen kijken? Abonneer dan op mijn kanaal om daar niets van te missen.

Itchy Boots

Noraly Schoenmaker is een Nederlandse jonge vrouw die in haar eentje een wereldreis aan het maken is op een Royal Enfield Himalayan. In zeer korte tijd heeft ze honderdduizenden volgers en is ze erg populair bij de online bikercommunity. In Nederland heeft ze in augustus 2019 haar Indiase motor omgeruild voor een gloednieuwe Himalayan met Euro4 motor, omdat de kans groot was dat de Indiase versie niet op Nederlands kenteken zou kunnen om haar trip naar het Amerikaanse continent te vervolgen. Diep respect voor deze dame, absoluut volgen!

Vinny Vegah Motovlogger

Ik ben begonnen met Motorvloggen om de viewers te laten zien hoe mooi Nederland kan zijn. Ik ga op zoek naar de mooiste en leukste motorwegen en vlog hierover. Verder geef ik ook onderhoudstips voor mijn Ducati Monster.

Jouw YouTube-kanaal hier?

Heb je zelf een YouTube-kanaal over motoren en wil je hier ook een plaatsje in de lijst? Heel veel hoef je daar niet voor te doen. Stuur een email met je kanaalnaam en omschrijving wat er allemaal op het kanaal te vinden is. Zorg er daarnaast voor dat mijn YouTube-kanaal op jouw eigen kanaal bij de aanbevolen kanalen staat. Op die manier maken we samen een leuke ruil om beide kanalen bekender te maken bij motorrijdend Nederland. Slechter kan je er nooit van worden! Weet je niet hoe dat moet? Lees de even de korte handleiding door.

Jouw YouTube-kanaal hier?

Heb je zelf een YouTube-kanaal over motoren en wil je hier ook een plaatsje in de lijst? Heel veel hoef je daar niet voor te doen. Stuur een email met je kanaalnaam en omschrijving wat er allemaal op het kanaal te vinden is. Zorg er daarnaast voor dat mijn YouTube-kanaal op jouw eigen kanaal bij de aanbevolen kanalen staat. Op die manier maken we samen een leuke ruil om beide kanalen bekender te maken bij motorrijdend Nederland. Slechter kan je er nooit van worden! Weet je niet hoe dat moet? Lees de even de korte handleiding door.Overige Nederlandse motorkanalen

Naast motovloggers zijn er ook nog andere Nederlandse kanalen die voornamelijk over motoren gaan. Buiten het ouwehoeren in je helm valt er namelijk nog genoeg te doen met motoren of genoeg te laten zien, wat interessant kan zijn voor anderen. Hieronder tref je Nederlandse motorkanalen aan, die wellicht leuk zijn om te volgen.

Husqvarna Fun

"Wij zijn een groep Enduro/offroad rijders die in Nederland en buitenland offroad rijden. Daarnaast ook nog wel wat op de crossbanen. Daarnaast komt er af en toe ook een testfilmpje voorbij of het onderhouden van een cross/enduro motor."

Over Motoren

Met een kleine twee decennia aan ervaring weet deze jongen wel redelijk waar hij over praat. In de loop der jaren heeft hij vooral gewerkt als freelancer voor nagenoeg alle grote titels: Motor, Moto73, Promotor, Motorfreaks, Kicxstart, Bigtwin, ScooterXpress, maar ook sporadisch voor Veronica magazine, JFK, FHM, soms een dagblad en meer. En dat is soms nog wel te merken.

Buitenlandse Motovloggers

Een aantal motovloggers die we je kunnen aanraden zullen we alleen bij naam noemen. Vloggers met flink veel volgers en vaak interessante video's; RoyalJordanian, Schaaf, Arson Rides, Chaseontwowheels, CagerOnTwoWheels, tastyhamsandwhich, spicy110, ADVChina, AccidentalBroadcast en Jake TheGardenSnake. Heb jij nog meer tips voor binnenlandse of buitenlandse motovloggers om te volgen? Geef ze gerust door!

Welke edit software gebruikt Startersmotor?

Om video's voor YouTube te monteren, gebruikt Startersmotor.nl MAGIX Video Deluxe. Hiervan zijn drie varianten te krijgen, de standaard 'Video Deluxe', 'Plus' en 'Premium'. Het grootste verschil zit 'm in de extra effecten en softwarepakketten, welke zijn aangegeven op de Magix-website. Op de website tref je een versievergelijking aan. Als je met 4K video's aan de slag wil, is het makkelijk om te kunnen proxy-monteren. Op deze manier monteer je in een kleiner bestand en zal MAGIX Video Deluxe later het originele bestand gebruiken. Op wat tragere PC's is dit echt een uitkomst, omdat het anders bijzonder moeilijk is om 4K-bestanden te verwerken. De software kan zelfs in het Nederlands worden geïnstalleerd, mochten technische termen in het Engels wellicht wat lastig zijn. Vanaf € 69,99 is de software beschikbaar en dit is een eenmalig bedrag, waarbij je een jaar lang gratis updates krijgt. Daarna ontvang je geen updates meer, maar dat wil niet zeggen dat je jarenlang gebruik kan blijven maken van het pakket. Voor je MAGIX Video Deluxe aanschaft, kan je 30 dagen lang gebruik maken van een testversie. Zo kan je ontdekken of de software iets voor je is. Er zit een tijdslimiet op van 3 minuten per geëxporteerde video, echter moet dit voldoende zijn om een goed beeld te krijgen van het pakket.

Andere veel gebruikte software zijn Adobe Premiere, Vegas Movie Studio, Vegas Pro of het gratis DaVinci Resolve. Hier en daar gebruikt misschien iemand nog Pinnacle Studio of andere software. Voor de Mac is ook veel software verkrijgbaar, maar daar van is Final Cut Pro waarschijnlijk toch wel de bekendste.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!