Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Motorboeken

Naast het rijden op motoren, is het natuurlijk ook erg leuk om over motoren te lezen. Is het niet online op deze of andere websites, dan wel in een tijdschrift of een boek. Natuurlijk begin je met theorieboeken om je theorieexamen te oefenen en misschien doe je zelfs online cursussen hiervoor, maar er zijn naast deze lesboeken ook erg leuke andere boeken om te lezen. Om je te helpen, hebben we hieronder een aantal boeken neergezet die het lezen waard zijn. Is het niet voor jezelf, dan kan je er altijd een andere motorrijder blij mee maken, door hem of haar een boek cadeau te doen!

Reizen met haar, afstrepen die dromenlijst! - Julia Fontijn

De belevenissen van een ongewoon stel. Hij Alessandro, een motor Ducati Multistrada 1200 S Granturismo. Zij Gioia, een blond meisje dat tegen alle goed bedoelde adviezen en vooroordelen in met deze grote, zware, potente motor haar droomreizen wil beleven. Iedere keer als ze haar helm afzet, zijn er de voorspelbare hilarische reacties. Samen breken zij met door de maatschappij opgelegde patronen en gaan ze in hun reizen het avontuur tegemoet, in alle vrijheid en onafhankelijkheid. We lezen soms hilarische verhalen over de voorbereiding van de reizen, het plannen van de route, bagagedilemma's of het opvoeden van een motor met karakter, maar ook over het overwinnen van de angst voor mechanische pech onderweg. Het duo trekt door Duitsland en Zwitserland naar Italië; via Sardinië doorkruisen ze Italië van noord tot zuid, en ze gaan zelfs naar Marokko. Zij, heel anders dan een mannelijke motorrijder, leert hem omgaan met haar. Hij, met zijn Italiaanse inslag, gekke inzichten en veel humor, probeert iedere keer weer zijn zin door te drijven en haar om zijn spiegels te winden. Wanneer zij zich realiseert dat het leven kort kan zijn, en dat later misschien wel nooit komt, gooit ze het roer om. Want later is nu… dus afstrepen die dromenlijst!

 

 

The Longcut Across - Huib Maaskant

Huib Maaskant uit Soest, heeft in 2017 gedaan waar velen van dromen; alleen op de motor dwars door de USA reizen. Zijn gezin zegt hij voor een paar maanden vaarwel, stapt met de motor (een Triumph Tiger 1200) op het vliegtuig naar de VS en doorkruist in zijn eentje de USA van noord naar zuid (niet te letterlijk nemen) en van oceaan naar oceaan. 12.500km door stoffige woestijnen, donkere bossen en besneeuwde bergen waarbij soms letterlijk beren op de weg zijn. Tijdens de reis ontmoet hij bijzondere mensen en uiteindelijk zichzelf. Een prachtige reisverhaal, waarbij je als lezer achterop mag stappen bij Huib. Het boek telt 240 pagina's en is voorzien van vele foto's. Naast het reisverhaal ook veel informatie over het zelf maken van zo'n reis en ook hoe je je motor kan verschepen naar Amerika om zo'n zelfde soort reis te maken op je eigen motor. Een droom van velen...

 

 

Van hier tot Tokio - Paul van Hooff

Op de benzinetank van zijn Moto Guzzi V7 zet Graziano Rossi, de vader van de legendarische GP-coureur Valentino Rossi, drie handtekeningen. Journalist Paul van Hooff weet dan nog niet hoe hard hij deze zegen van de Godfather van de motorsport later nog nodig zal hebben. De reis is op voorhand krankzinnig lang, de hindernissen onvoorspelbaar groot, en dan vertrekt hij ook nog eens in de winter, op zijn trouwe 'Guus' uit 1975. Niets blijft de avonturier bespaard. Met huilende wolven op de achtergrond slaapt hij bij min twintig graden in zijn tentje in de Armeense bergen. Hij trekt een tijdje op met een Iraanse mensensmokkelaar, en ontwaakt in Wolgograd op de intensive care. Als hij in Siberië het leven redt van een zeventienjarige jongen, roepen de Russische media hem uit tot held. Maar telkens stapt hij weer in zijn zadel, en komt Tokio steeds dichterbij. Zijn eerder uitgegeven boek 'Man in het zadel' (2014) is meer dan 10.000x verkocht.

 

Motorisch gestoord - Joost Overzee

Joost Overzee (1963) is vijftien jaar redacteur en testrijder van Motor Magazine. In deze verhalenbundel heeft hij zijn meest memorabele en doldrieste ervaringen opgetekend. Hij ontsnapt aan de verdrinkingsdood, redt per motor een ingesneeuwd echtpaar op een Alpenpas, racet als een bezetene tegen een toekomstige fractievoorzitter en ligt geregeld in de clinch met de politie. Motorisch gestoord verhaalt over extase, angst, woede, snelheid, jetlag, luxe, dronkenschap, deadlines, verdriet en klein kneutergeluk met altijd de motorfiets als rode draad.

Tegenwoordig ken je Joost ook van de MotoMe (nieuw venster) afleveringen.

 

 

Man in het zadel - Paul van Hooff

Alles achterlaten en vertrekken - het rauwe avontuur tegemoet, vrij van regels, stress en relatieproblemen. Voor velen slechts een droom, maar journalist Paul van Hooff doet het. Zijn plan: met zijn trouwe metgezel 'Guus', een Moto Guzzi V7 uit 1975, toeren van de noordelijkste plaats van Alaska naar de zuidelijkste punt van Argentinië. Onderweg slaapt hij in zijn tentje langs de weg of in spotgoedkope pensionnetjes. Hij zoekt naar goud, heeft een liaison dangereuse met een guerrilla-strijdster en volgt het spoor van Che Guevara. Van Hooff lives his dream - in een verhaal dat leest als een road novel.

MotoMe heeft er een stuk aan gewijd op YouTube (nieuw venster).

 

 

Allez Allez Overzee - Joost Overzee

Joost Overzee, de adulte terrible van de Nederlandstalige motorjournalistiek, en zijn partner Cherubijn verruilden begin 2008 het comfortabele Amsterdam voor een nietig gehucht bij de Franse Pyreneeën. Nog lang niet gefortuneerd genoeg om de pensionado uit te hangen, bleef Overzee schrijven voor MOTOR Magazine, onder andere in zijn vaste column 'Allez Allez Overzee'.

Deze rijkelijk geïllustreerde bundel 'Allez Allez Overzee' omvat de opmerkelijkste columns, alle herzien en deels herschreven, plus een aandeel niet-gepubliceerde 'bonustracks'. Het vormt een verrukkelijke melange van zowel het zoete als azijnzure Frankrijk, de onvermijdelijke 'Ik vertrok'-perikelen, Terreuropa, het boerse leven, crisisbeheersing, financiële armoede en levenslustige rijkdom. Dit alles in een bedje van authentieke motorpassie, overgoten met een gepeperde, swingende schrijfstijl.

 
Van Peel tot Evenaar (E-BOOK!) - Michael van Peel

Stand-up comedian en Vespa-reiziger Michael Van Peel neemt je mee op reis van West-Europa naar West-Afrika, doorheen de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara en langs de kronkelpaden in zijn hoofd. Een low-tech reisverhaal gelardeerd met toogfilosofie en tegelwijsheden over de tienduizend kilometers tussen Antwerpen en Dakar met een twintig jaar oude Vespa, een kaart en een kompas. Ouderwets avontuur met oerdegelijke technologie. Vijftig dagen onderweg, gevuld met eenzaamheid en boeiende ontmoetingen, zandstormen in de Sahara, corrupte grenswachters in Mauritanië, malariamuggen en zompige modderpistes in de brousse van Senegal. Via zoveel mogelijk omwegen, want de kortste weg is zelden de plezantste. Let op: dit betreft sinds kort alleen nog een e-book.

 

 

 

Motor theorieboek 2020 incl. 3 uur online proefexamens - VekaBest verkeersleermiddelen

Het theorieboek voor het CBR theorie-examen. Het nieuwe lesboek "Theorie leren motor" is samengesteld volgens de 14 CBR examencategorieën en gebaseerd op de meest recente wijzigingen en richtlijnen. Dat betekent dat ook alle nieuwe examenonderdelen uitgebreid aan bod komen. De teksten zijn makkelijk te lezen en worden verduidelijkt met foto's en illustraties. Ook krijg je 3 uur online examentraining. Een betere voorbereiding op het theorie‑examen is er niet.

Samengevat heb je met dit product: een gloednieuw motor-theorieboek, superactueel met het CBR, de nieuwste verkeersregels en supersnelle en gratis verzending. Er zijn diverse varianten, check de link.

 

 

Dansende Buffels - Mirjam Grunwald

Een lange reis met de motor door exotische landen, welke motor enthousiast droomt daar niet van? Mirjam voegde de daad bij het woord en besloot samen met goede vriendin Marika vanuit India terug te rijden naar Nederland. De motoren, twee BMW's R1150 GS werden geprepareerd en per krat naar India verstuurd. Dit boeiende reisverslag is het verhaal van twee vrouwen die op zware motoren door een voornamelijk door mannen bepaald werelddeel reizen. Het is een verslag van bijzondere ontmoetingen, wisselende emoties, prachtige locaties maar ook van ontberingen en spannende gebeurtenissen. In twee maanden werden er ruim 14.000 kilometers afgelegd over bergpassen, door woestijnen, rivieren en krioelende steden. Ook praktisch is dit een handig boek met veel informatie over de gebruikte spullen en de benodigde procedures. Voor de motorreis reisde Mirjam een maand per trein door India, ook dat verslag is in dit boek te lezen.

 

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!