Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Yamaha YBR125

Yamaha YBR125

Foto: Yamaha

De YBR125 is een luchtgekoelde 1-cilinder viertakt motor. Ideaal voor in de stad, door zijn lage gewicht (106kg) is de YBR erg wendbaar. Provinciale wegen zijn ook prima te berijden met deze motor, echter kan je het beste de snelweg vermijden. De topsnelheid ligt op 106km/u op de teller, in werkelijkheid ligt dit nog een stukje lager. De motor gaat vrij vlot naar de 80km/u, daarna gaat het een stuk minder vlot. Snelweg dus alleen als het écht niet anders kan.

Deze motor is voor de echte beginners, de meeste motorrijders zullen deze motor vrij snel zat zijn, tenzij ze 'm gebruiken waar hij voor bedoeld is; in en om de stad. Hierbij moet je niet teveel van de motor willen. Van A naar B en niet meer dan dat. Door de lage aanschafprijs altijd leuk als pekelbrommer! Sinds 2007 maakt de YBR ook gebruik van injectie, om aan de Euro3 norm te voldoen. Sinds 2008 heeft de YBR naast een middenbok ook een jiffy (zijstandaard). In 2012 heeft Yamaha de YBR125 flink aangepast en lijkt deze nog wat meer op de YBR250. Het rijklaar gewicht is ook toegenomen naar 126kg. Helaas heb ik nog geen kennismaking met de 'nieuwe' YBR gehad. Heb jij een YBR125? Laat gerust geen reactie hieronder achter.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 7.5kW (10pk) @ 7.800tpm / 9,6Nm @ 6.000tpm
Gewicht 126kg rijklaar
Tankinhoud 13 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 105km/u
Rijbewijs A1, A2, A
BOL.com voor al jouw spullen

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram