Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Yamaha SRZ660

Yamaha SZR660

Foto: Yamaha

De Yamaha SZR660 is een niet zo veel geziene motor op de Nederlandse wegen, maar toch zijn ze hier en daar nog zeker wel te vinden. Eigenlijk is dat best vreemd, want het is best een fijne motor, echter voor een sportmotor een beetje vreemd eend in de bijt, omdat deze motor het maar met één cilinder moet doen. Deze sportieve motor met het TZR250 chassis deelt het blok met de XTZ660 Ténéré (niet te verwarren met de nieuwere XT660Z!) en dit blok is ook de voorloper voor het blok van de MT-03 en XT660's.

De motor is van 1996 t/m 2001 gemaakt, maar je ziet ze mondjesmaat ook te koop aangeboden. De sportieve zit in combinatie met de monocilinder maken het een leuke motorfiets, waarbij je wel in de juiste versnelling moet zitten om snel te accelereren. Bij een viercilinder kan je soms schakellui rijden en knalt het vermogen er vanzelf in. Bij ééncilinders is het vaak toch verstandiger om in de juiste versnelling te zitten. Met de topsnelheid is ook niets mis, 186km/u is flink hoog voor een eencilinder. Helaas hebben we (nog) geen ervaring met de SZR. Deze motor is geschikt voor het A2 rijbewijs zonder te knijpen. Op internet staat hier en daar dat de motor 159kg is, maar de RDW gegevens liegen er niet om. Deze motor is er echt voor geschikt met 0,19kW/kg.

Zoek je dus een redelijk unieke motor in Nederland, eentje die je gewoon weinig ziet en toch direct geschikt is voor het A2-rijbewijs, ga dan zeker eens een kijkje nemen bij een SZR bij een dealer of op marktplaats.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 659cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 35kW (47,6pk) @ 6.250tpm / 55,9Nm @ 5.000tpm
Gewicht 187kg rijklaar
Tankinhoud 14 liter
Verbruik +/- 1 op 20
Topsnelheid 186 km/u
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!