Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Yamaha Fazer 600 (1998-2003, 25kW-kit)

Yamaha Fazer 600

Foto: Yamaha

De Yamaha Fazer bestaat al ruim 10 jaar en is destijds op de markt gezet als een goedkope allround motor met goede prestaties voor zowel beginner als gevorderde bestuurder. Ze hebben gedaan wat ze beloofd hebben, want de Fazer is een enorm fijne motor. Prima te besturen voor beginners en ook voor gevorderden, doordat de motor rustig en vlot kan worden bereden. Met weinig gas een rustige motor en vol gas een heerlijk scheurijzer. Met 34pk is het natuurlijk geen scheurijzer, maar als je eenmaal met het zware motorrijbewijs de 95 paarden aan mag spreken, dan weet je waar ik het over heb. Toch is het ook als 25kW-motor een zeer fijne motor om op te rijden. Hij smoelt goed, heeft een fijne zitpositie, redelijke ruimte onder de buddy en ook de passagier mag niet echt klagen qua zitpositie en ruimte.

Het viercilinder blok loopt erg soepel en de remmen (destijds gebruikt van de R6) stoppen eerder dan jij 'ho!' kan roepen. Zoals je kunt merken ben ik erg enthousiast over de Fazer en vond ik dit zeker in het begin van deze eeuw één van de fijnste motoren om op te rijden. Wil je een goede sportieve toermotor om je 35kW-periode mee door te komen? Overweeg dan een Fazer 600, maar dus wel op 25kW.

Inmiddels zijn ze al voor weinig geld te krijgen via Marktplaats, Speurders en andere websites of kun je zelfs nog een nieuwe 'Fazer' kopen... althans... hij heet geen Fazer meer, maar FZ8. De direct opvolger van de Fazer 600 is overigens de FZ6N en FZ6S, waarvan alleen de FZ6N met 25kW-kit geleverd kon worden. De eerste twee Fazer modellen maakten gebruik van het Thundercat blok. Het eerste model heeft 2 vierkant-achtige koplampen, het tweede model (vanaf 2002) kreeg de topkuip van de Fazer 1000. Het model erna (FZ6S) kreeg een teruggetuned blok van de R6 en een totaal ander uiterlijk... inmiddels zijn er al vele typen Fazers op de markt.

 

 

Motortype Viertakt, viercilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 599cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW (34pk)
Gewicht 189kg droog
Tankinhoud 18 liter, later 20 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 160 km/u
Rijbewijs A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

MotoPlus proefabonnement 10 euro

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!