Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Yamaha Diversion 600 (25kW-kit)

Yamaha Diversion 600

De Yamaha Diversion 600 is verkrijgbaar in twee modellen. De XJ600S (met topkuip) en de XJ600N, zonder kuip. De viercilinder motor is niet bijzonder populair, waarschijnlijk vanwege z'n saaie uiterlijk (en vol vermogen gebrek daar aan), maar wel een motor die gigantisch veel verkocht is, samen met z'n grotere broer de 900cc. Je ziet ze niet meer heel veel rijden in Nederland, maar je ziet ze toch nog wel redelijk wat terug als woon-werkbuffels. Hoewel de 900cc met cardan meer als woon-werkmotor wordt ingezet, is de 600cc-variant een erg goedkope en eenvoudig te onderhouden motor voor de dagelijkse ritten naar werk of school. Het viercilinderblok levert onderin niet veel vermogen en het moment waar het vermogen eruit hoort te komen, is dit bij 25kW afgeknepen.

Toch is het een prima toermotor om het motorrijden goed op te leren en zoals al gezegd, goed geschikt voor woon-werk verkeer of een vakantie ergens in Europa. De topsnelheid van een 25kW Diversion 600 ligt op ongeveer 150km/u. In 2009 heeft Yamaha de Diversion weer nieuw leven in geblazen als model XJ6 en XJ6S.

Heb jij een Diversion 600 op 25kW, of misschien eentje gehad in het verleden? Laat gerust hieronder een reactie achter.

 

 

Motortype Viertakt, viercilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 598cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW (34pk)
Gewicht 208kg rijklaar
Tankinhoud 17 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 150 km/u
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!