Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Suzuki Burgman 200

Suzuki Burgman 200

Foto: Suzuki

De Suzuki Burgman 200 verschilt niet veel van de Burgman 125. De snelheidsmeter geeft een hoger eindgetal aan (welke overigens niet bereikbaar is) en het blokje is wat groter zodat je 6pk extra en een beetje meer koppel tot je beschikking hebt. Waar de 125cc veelste licht is voor de snelweg, is de 200cc versie iets geschikter als woon-werk scooter. Lees mijn ervaring met de Burgman 125, welke ongeveer gelijk is aan die van de 200cc versie, maar bedenk dat de 200cc-versie meer pk's heeft en ietsje vlotter optrekt.

Het enige nadeel van de Burgman 200, is dat sommige tellers nog al positief gestemd is, misschien iets te positief. De tellerafwijking is 20% op topsnelheid. Geeft de teller 145km/u aan, dan rijd je net 120km/u op de GPS. Heb je dit vermoeden? Kijk of je nog onder coulance een nieuwe teller kan krijgen bij de dealer. Net als de 125cc versie, heeft de 200cc versie een enorme ruimte onder het zadel. Zoek je een motorscooter met ruimte? Schrijf dan de Burgman-serie op je lijstje! Vanaf 2014 is de Burgman 200 vernieuwd, onder andere optionele ABS, een nieuwe cockpit, een lampje in de bergruimte onder het zadel en een 12v-aansluiting. De nieuwe naam van deze motorscooter is de Burgman 200A.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 200cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 13,5kW (18,4pk)
Gewicht 163kg rijklaar
Tankinhoud 10,5 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 120-130km/u
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!