Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Suzuki Burgman 125

Suzuki Burgman 125

Foto: Suzuki

Suzuki heeft sinds 2007 nieuwe modellen Burgman geintroduceert. De 125cc versie is niet kleiner dan de 200cc versie, het verschil in gewicht is een kilo, qua rijprestaties rijd de 200cc iets harder en trekt deze iets vlotter op. Dat wil absoluut niet zeggen dat de 125cc niets voorstelt. Integendeel ! De 125cc Burgman is in het normale verkeer een vlotte motorscooter waarmee je (binnendoor) vlot een auto kan inhalen. De topsnelheid ligt op ongeveer 115km/u op de teller, waardoor zelfs de snelweg geen onbekende hoeft te zijn voor deze motorscooter. Als de Burgman goed ingereden is, wil deze met windje mee misschien nog wel iets harder lopen. Het optrekken gaat (trillingsvrij!) zeer vlot, bij het verkeerslicht ben je dan ook als eerste weg.

Het voordeel van de Burgman is de enorme ruimte die de motorscooter je kan bieden. Naast het stuur heb je een klepje waar je spullen in kan doen, onder het stuur een afsluitbare bak en onder het zadel een zee van ruimte waar zelfs twee helmen in passen! Om gelegenheidsdieven te stoppen, maakt de Burgman gebruik van een systeem waarbij er een klein plaatje voor het contactslot kan worden geschoven, zodat bijvoorbeeld een schroevendraaier zinloos is. Een passagier meenemen op de Burgman is geen enkel probleem, ook met 125cc trekt het motortje nog vlot zat op en je zal je passagier niet horen klagen dat deze te weinig ruimte heeft. In tegendeel, het zadel is ook voor de passagier erg breed en aan de zijkanten zijn hendels om aan vast te houden. Wat mij met name altijd bij blijft staan bij de Burgman 125 en 200, is de enorme bergruimte en de comfortabele zit.

Vanaf 2014 is de Burgman 125 vernieuwd, onder andere optionele ABS, een nieuwe cockpit, een lampje in de bergruimte onder het zadel en een 12v-aansluiting.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 9,1kW (12,4pk)
Gewicht 148kg droog
Tankinhoud 11 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 115km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

 

Combi Motors Verzekeringen - bereken je premie

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

  • Op zoek naar een goede motorverzekering? Combi Motors zoekt voor jou uit wat het beste bij jou past!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!