Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Piaggio Fly 125

Piaggio Fly 125

Foto: Piaggio

e Piaggio Fly 125cc is eigenlijk de grote broer van de Fly 50cc. Het is een stadsscooter, maar kan in principe ook meekomen op de provinciale wegen met een maximumsnelheid van 80km/u. De topsnelheid is om en nabij de 85-90km/u, maar dan is de koek ook echt op. Beter geschikt dus voor in de stad dan daarbuiten. Onder het zadel is genoeg ruimte voor een jethelm of een kleine boodschap. Het zadel voelt na een tijdje rijden wat hard aan, alsof je op een houten plank zit. Dit is waarschijnlijk met een andere opvulling wel te veranderen.

De 12" wielmaat zorgt er voor dat de scooter stabieler op de weg ligt, al met al een leuke scooter, maar wel voor algemeen gebruik voor in de stad, niet een scooter waarmee je vaak de provinciale wegen op moet gaan.

Bovenstaande stuk is geschreven na een proefrit in 2009. Anno 2013 is de motor wat sterker geworden en perst deze er in plaats van 7.7kW, nu 8.75kW uit. Misschien net dat ene beetje meer om fatsoenlijk mee te kunnen rijden op de 80km/u wegen. Toch is dit geen motorscooter om je A1-periode mee door te staan. Beter koop je een vloeistofgekoelde motorscooter met 11kW vermogen. Dan heb je meer pit, kan je als het moet de snelweg op en leer je net wat meer, voor je aan A2 gaat beginnen. Voor enkel in en om de stad als boodschappenscootertje is de Fly prima, maar voor het serieuze werk kijk je dus even verder.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 28,75kW (11,9pk)
Gewicht 123kg rijklaar
Tankinhoud 7 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 85-90km/u
Rijbewijs A1, A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!