Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Kawasaki KLX125

Kawasaki KLX125

Foto: Kawasaki

Sinds Kawasaki in 2009 met de nieuwe KLX250 is gekomen, is het in 2010 ook tijd geworden voor het kleine broertje. De naam is hetzelfde, maar het blok is totaal anders. Het vloeistofgekoelde blok is verruild voor een eenvoudig luchtgekoeld injectieblok, maar deze 125cc heeft dan ook net een iets ander doel dan z'n grote broer.

Deze 125cc is leuk voor in de stad en om af en toe even van de weg mee te gaan, mits het terrein niet te ruw is. Door z'n lage gewicht en lage zit (of kleine uiterlijk) is deze motor ook geschikt voor kleine rijders, want klein en laag is hij zeker! Bij de grote rijders zal de KLX er uitzien als een brommer of bijna misschien zelfs een mini-bike. Maakt verder niet uit, ik weet zeker dat je met zo'n motorfietsje veel lol in en om de stad kan hebben!

De motor is voorzien van een digitale cockpit met digitale snelheidsmeter, toerenteller met staafgrafiek, ritteller en waarschuwingslampjes voor brandstofniveau en het brandstofsysteem. De KLX125 maakt gebruik van injectie, volgens de emissienormen van 2010 (EURO 3). Het verbruik zal zo rond de 1:30 - 1:35 liggen, wat normaal is voor een 125cc 4takt blok. Deze motor lijkt mij, zoals al gezegd, erg leuk voor in de stad; vol gas over drempels en heel af en toe de berm in. Al kan je met een 125cc 4 takt motor niet heel erg uit je dak gaan als je serieus offroad wilt gaan; je mist simpelweg koppel om lekker vooruit te komen. Voor het A1-rijbewijs best een leuk motortje, maar de beperkende factor is het luchtgekoelde blok. Doordat de Kawasaki niet alles eruit kan halen, mis je gewoon nog 3kW om tot de volledige 11kW te komen. Snelweg kan je vergeten op de KLX, tenzij je niet bang bent of suicidaal bent. Hiervoor heb je toch echt een vloeistofgekoeld blok nodig om nog een beetje prettig tussen het overige verkeer te kunnen begeven.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 7,6kW (10,3pk) @ 8000tpm / 10Nm @ 6400tpm
Gewicht 113kg rijklaar
Tankinhoud 7 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 105-110km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Allianz Pechhulp voor de motor

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!