Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Kawasaki D-Tracker 125 (2010)

Kawasaki D-Tracker 125

Foto: Kawasaki

Vanaf 2010 had Kawasaki in Nederland en België de D-Tracker in het assortiment. Deze lichte 125cc motorfietsjes zijn ideaal voor in het drukke stadsverkeer. Er bestond al enige jaren een 250cc model in Azië, maar we zien wel vaker modellen hier niet verschijnen, die in Amerika en Azië volop verkrijgbaar zijn. In Nederland en Belgie mogen we het doen met de 125cc voor het A1-rijbewijs.

De D-Tracker heeft het uiterlijk van een supermotard, prima vering om lekker hard over de drempels in de stad heen te scheuren, maar met de banden is serieus offroad gebruik niet aan te raden. Door het lage gewicht en het kleine uiterlijk is deze D-Tracker geschikt voor kleine rijders (met 1.80m zit je al op een klein motortje). Maar of de keus voor een Nederlandse motorrijder meteen 125cc zal zijn... ik denk het niet. Kawasaki had hier gewoon de 250cc versie in het aanbod moeten doen, naast de KLX 250. Feit blijft dat supermotards niet meer hot zijn in Nederland.

De motor is voorzien van een digitale cockpit met digitale snelheidsmeter, toerenteller met staafgrafiek, ritteller en waarschuwingslampjes voor brandstofniveau en het brandstofsysteem. De D-Tracker maakt gebruik van injectie, volgens de emissienormen van 2010. Het verbruik zal zo rond de 1:30 - 1:35 liggen, wat normaal is voor een 125cc 4takt blok.

Deze motor lijkt mij erg leuk voor in de stad. Gewoon lekker rondscheuren, er lekker mee spelen. Een provinciale weg meepakken kan, maar de snelweg is niet het speelterrein van deze motor. Ik hoop dat Kawasaki nog eens denkt aan de 250cc versie, weinig mensen zitten nog op een A1-motor te wachten.

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 7.6kW (10.3pk)
Gewicht 114kg rijklaar
Tankinhoud 7 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 105-110km/u
Rijbewijs A1, A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

MotoPlus proefabonnement 10 euro

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!