Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Combi Motors Verzekeringen - bereken je premie

 

Honda XR125

Honda XR 125

Foto: Honda

Honda had jaren terug de Honda XR125 in het productgamma staan. In Belgie redelijk populair, in Nederland was deze niet aan de straatstenen kwijt te raken, omdat we niet met het autorijbewijs mogen rondrijden op een 125cc'er met minder dan 11kW vermogen. Met de komst van het A1-rijbewijs is de XR125 dan toch ook in Nederland iets populairder geworden. De XR125 is een leuke offroad voor het woon-werk verkeer, zo lang beide maar niet te ver uit elkaar liggen.

De snelweg op met een XR125 kan je vergeten, je kan beter op de binnenwegen blijven, omdat je anders verplicht bent tot de rechterbaan en vrachtwagens inhalen geen verstandig idee is. Maar dit is dan ook geen snelwegmotor, dus hoeven we dat er ook niet van te verwachten.

Door het lage gewicht en de ietwat offroad-achtige rijeigenschappen is de XR125 één met de stad. Wendbaar tussen de auto's door, als eerste bij het verkeerslicht weg en ook nog eens zeer zuinig. Ook kan je nog een bospad met de XR pakken zonder bang te hoeven zijn dat het mis gaat. Leuk om je eerste stappen mee te zetten in de motorwereld en het hoeft de wereld niet te kosten. Omdat deze in Nederland weinig populair was, heb je 2e hands meer kans in Belgie of Duitsland. Moet je alleen nog importeren, maar dat hoeft niet lastig te zijn.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 8,5kW (11,6pk)
Gewicht 124kg rijklaar
Tankinhoud 12 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 105-110km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

  • Je spaargeld wordt minder waard door inflatie en banken geven geen rente. Wel eens gedacht om een deel van je geld (wat je kan missen) in crypto te doen? Klik hier voor meer informatie.

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Booking.com - Amazon NL


© Copyright 2007-2022 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!