Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Z-Tour 2022

 

Honda Varadero 125

Honda Varadero 125

Foto: Honda

De Honda Varadero 125cc is een kleine uitvoering van de grote 1000cc versie. In Nederland was deze voor heel wat jaren totaal niet populair en deze werd ook voor een veelste hoog bedrag in op de markt gezet (+/- 5000 euro). Voor dat bedrag kon je toen ook een nieuwe GS500e of ER-5 kopen. Mislukte kans dus van Honda, de motor hadden ze voor 3000 euro moeten neerzetten. Inmiddels is de motor uit het assortiment, maar het met A1-rijbewijs is de Varadero 125 toch wel weer een stuk populairder geworden.

De Varadero is een 125cc allroad met 2 kleine 62,5cc cilindertjes die een top van +/- 120km/u kunnen neerzetten. De hoge zitpositie (800mm) is een fijne hoogte om over de auto's heen te kunnen kijken en om beter gezien te worden. De motor is door het lage koppel en pk's niet erg geschikt om mee snelweg te rijden, tenzij je op de rechterbaan blijft plakken. Dit is eigenlijk voor elke 125cc'er die de snelweg op gaat het advies. In de stad en op provinciale wegen zal de Varadero een fijne stuurfiets zijn en ook vlot genoeg zijn. Met zijn grote tankinhoud en zuinige verbruik, kan je een behoorlijk eind rijden op één tank. Persoonlijk heb ik geen ervaring met deze 125cc motor en door dat de importeurs deze niet meer hebben staan, kan ik er ook geen uitgebreide test over schrijven. Heb jij een Varadero 125 ? Deel je ervaring met ons!

 

 

Motortype Viertakt, v-twin, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 10,6kW (14,4pk)
Gewicht 152kg
Tankinhoud 17,5 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 120m/u
Rijbewijs A1, A2, A
Allianz Pechhulp voor de motor

 

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

  • Je spaargeld wordt minder waard door inflatie en banken geven geen rente. Wel eens gedacht om een deel van je geld (wat je kan missen) in crypto te doen? Klik hier voor meer informatie.

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Booking.com - Amazon NL


© Copyright 2007-2022 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!