Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Honda SLR650

Honda SLR650

De Honda SLR650 heeft een blok wat is gebaseerd op de Honda Dominator 650. De SLR650 is in twee versies geleverd ; 32kW en 25kW. Beide versies mag je rijden met het A2-rijbewijs, het vermogen is namelijk 0,19kW/kg. De 25kW-blokken waren in de fabriek al zo geregeld, mogelijk vanwege de toenmalige 25kW-regeling. De SLR650 is een mix tussen een offroad motor en een naked bike. De motor heeft een redelijk hoge zitpositie, maar een laag spatbord. Het lage spatbord is vooral op de snelweg handig, een hoog offroad spatbord zou namelijk veel wind vangen, waardoor rijden boven de 130km/u erg zwaar wordt.

De 1-cilinder is een leuke motor om het motorrijden op te leren, maar dit is ook voor de ervaren motorrijder een leuke funbike. Echt veel snelweg-rijden is niet echt bestemd voor 1-cilinders, het is niet onmogelijk, maar binnendoor voelt de motor zich als een vis in het water en heb je vermogen genoeg om bij het snelle verkeer te horen !

De opvolger van de SLR650 is de FX Vigor 650. Deze is daarna weer opgevolgd door de Honda FMX650.

Let goed op bij aanschaf van een SLR of dit dus een 25kW of 32kW versie betreft. Uiteraard wil je voor de versie gaan met het meeste vermogen!

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 644cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 25kW (34pk) en 32kW (43,5pk)
Gewicht 161kg rijklaar
Tankinhoud 13 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 150km/u
Rijbewijs A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

MotoPlus proefabonnement 10 euro

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!