Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Eliminator 500

 

Honda Lead 100

Honda Lead 100

Foto: Honda

De Honda Lead is een goedkope 4-takt motorscooter welke duidelijk gemaakt is voor gebruik in de stad. Met een topsnelheid van rond de 75-80km/u, is het niet aan te raden om op provinciale wegen te rijden. De scooter rijdt niet erg hoog in toeren bij 75km/u ,maar hij wil gewoon niet veel harder. Er zijn ook geen aftermarket parts op de markt om 'm sneller te laten lopen, dus snelle onderdelen moet je toch echt zelf erop knutselen. Door de kleine dunne 10 inch bandjes is het bij hogere snelheid niet aan te raden snel naar links of naar rechts te sturen, daar wordt de scooter vrij instabiel van.

Deze scooter is dus echt bedoelt voor de ritjes in de stad. Op provinciale enkelbaanswegen wek je irritatie op bij elke iedere automobilist met zeer grote kans dat ze je constant inhalen met mogelijk gevaarlijke momenten als gevolg. De ruimte onder het zadel is redelijk klein, een jethelm past er misschien in, maar een kleine boodschap bij de lokale supermarkt is geen probleem. Vanwege de dichte velgen, kan je geen gebruik maken van een schijfslot of kettingslot. Hoe ga je 'm dan op slot zetten? Zoek dat zelf maar uit...

Het enige voordeel is dat de motorscooter erg zuinig is, maar dat is dan ook alles. Denk drie keer na voor je dit wilt kopen, hier kan niemand blij van worden en van de tweede hands prijzen die men vraagt, koop je veel leuker spul. Lekker laten staan is het advies.

Honda heeft een update uitgebracht in de vorm van de Lead 110. Daar kan je meer mee!

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 102,1cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 5,15kW (7 pk)
Gewicht 100,5kg
Tankinhoud 6 liter
Verbruik n.b. wel zuinig
Topsnelheid 75km/u
Rijbewijs A1, A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!