Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Honda CBF125

Honda CBF125

De Honda CBF125 is alweer een aantal jaar op de markt. In 2008 werd dezein India gelanceerd onder de naam 'Stunner'. De CBF heeft een beetje de basis van de CBR125R, echter is het blok luchtgekoeld, duo-shock vering, remschoen achter en nog wel wat andere mindere opties. Het moet dan ook niet de CBR vervangen, maar eerder de CG125 (nooit in Nederland verkocht). De CBF is een directe concurrent van de Yamaha YBR125. Met de 13 liter tank, zou je volgens Honda 600km ver komen. Dat is toch 46 kilometer op 1 liter sap, niet mis, maar ik vraag me af of je dat ook gaat halen als je constant 80km/u+ aan het rijden bent en lekker optrekt. Waarschijnlijk zal de motor toch iets minder zuinig lopen, maar helaas hebben we nog geen proefrit kunnen maken op deze CBF. In de praktijk zijn dit soort cijfers bij een 60kg-wegende motorrijder bij een constante snelheid van 60km/u. Niet representatief dus. Ga maar uit van iets tussen 1 op 33 en 1 op 40.

Met 125cc is deze motor erg leuk voor in en om de stad. Op provinciale wegen waar 100km/u mag worden gereden zit je bijna tegen de top van zijn kunnen. Alleen kopen als je de snelweg niet op hoeft.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124,7cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 8,3kW (11,2pk)
Gewicht 128kg rijklaar
Tankinhoud 13 liter
Verbruik Ergens tussen 1 op 33-40
Topsnelheid 105-110km/u
Rijbewijs A1, A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!