Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Honda CB250 Two-Fifty

Honda CB250 Two-Fifty

De Honda CB250 is voor redelijk veel ervaren motorrijders een bekende motor. Deze werd namelijk naast de GS500e, ER-5 en CB500 veel gebruikt als lesmotor. Het vermogen van deze motor valt redelijk tegen, waardoor dit wel een fijne motor is in de stad en op provinciale wegen, maar de snelweg schijnt volgens veel mensen een gevaarlijke uitdaging te zijn, welke zeker niet aan te raden is. Toch rijd de motor ruim over de 100km/u, dus snelwegritten zijn niet onmogelijk.

Deze motor is vaak voor weinig geld te koop op websites zoals bijv. Marktplaats en Speurders, de motor is niet echt een gewild type en dat merk je aan de prijs. Een leuke motor voor de student die ook nog geld voor het stappen moet overhouden. Let wel bij aanschaf op dat veel aangeboden motoren daadwerkelijk lesmotoren zijn geweest, waardoor de motor goed afgetrapt kan zijn. De 'opvolger' van de CB250 is de Honda CBF250.

 

 

Motortype Viertakt, tweecilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 239cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 12.4kW (17pk)
Gewicht 135kg
Tankinhoud 16 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 120km/u
Rijbewijs A2, A
BOL.com voor al jouw spullen

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!