Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Eliminator 500

 

Aprilia Shiver 750)

Aprilia Shiver 750

Foto: Aprilia

De eerste modellen van de Shiver 750 kunnen alleen op 25kW worden gezet, maar vanaf ongeveer 2016 is de motor ook geschikt voor 35kW. De Shiver 750 is een naked bike van Aprilia met een V-Twin motorblok. Het voordeel van de V-twin is dat je het koppel vroeg tot je beschikking hebt, vroeger dan bij een parallel twin motorblok. Ideaal dus als je nog met A2 moet rijden en je een zo krachtig mogelijke motor wilt. WAnt niet alleen bij het wegrijden wil je koppel hebben, ook bij het inhalen of even je gas open draaien is koppel erg prettig om je snel uit de voeten te maken.

De zithouding is iets nar voren en dit maakt de Shiver 750 ook enigzins een speelfiets. Met de twee remschijven aan de voorkant van de motor sta je vlot stil. Helaas hebben we nooit op een demo kunnen rijden, simpelweg omdat de importeur geen specifieke 35kW-demo ter beschikking heeft. Rijden op een vol vermogen Shiver 750 behoort wel tot de mogelijkheden, maar voor 35kW zijn er toch een aantal zaken anders en is het voor Startersmotor de keus om geen test te doen op een vol-vermogen versie.

 

 

Motortype Viertakt, V-Twin, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 749,9cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW (34pk) en 35kW (48pk)
Gewicht 189kg
Tankinhoud 15 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid Onbekend. Vermoedelijk rond 160-170km/u
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!