Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Aprilia RS250 (alleen met 25kW-kit)

Aprilia RS250

Foto: Aprilia

De Aprilia RS250 is in 25kW-versie bijzonder weinig gezien op de weg, maar hij is er nog wel. Via de CDI wordt de motor begrenst. Een andere manier kan het blok beschadigen omdat deze dan niet goed genoeg op toeren kan komen en niet alle olie goed kan verbranden met als resultaat een slecht lopende motor of wie weet wat nog meer ! De RS250 heeft alleen een 25kW-typegoedkeuring extra, geen 35kW-goedkeuring.

Persoonlijk heb ik geen ervaring met de V-Twin RS250. Als volvermogen motor zou dit een beest moeten zijn met 60 a 70 pk en een topsnelheid van ruim 200km/u. De Aprilia RS250 maakt gebruik van het Suzuki RGV250-blok. Helaas wordt de 250cc RS niet meer gemaakt, omdat deze niet door de huidige milieu-normen kon komen. Eigenlijk is het helemaal gedaan met 2-takt motoren tegenwoordig. Een enkeling komt er nog doorheen. Hierdoor levert Aprilia alleen nog maar de RS4 125, ook met de 2-takt RS125 is Aprilia helaas niet meer leverbaar.

 

 

Motortype Tweetakt, V-Twin, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 249cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW (34pk)
Gewicht 140kg rijklaar
Tankinhoud 16,5 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 170-180km/u (25kW)
Rijbewijs A2, A
Motor theorie online oefenen

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!