Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Aprilia Pegaso 650 Strada/Trail/Factory

Aprilia Pegaso 650

Foto: Aprilia

Aprilia Pegaso 650 Strada

Foto: Aprilia

Aprilia Pegaso 650 Cube

Foto: Aprilia

De Pegaso 650 bestaat in vele vormen en is al heel wat jaren op de markt. De modellen voor 2005 zijn beschikbaar met 25kW-kit, vanaf 2005 is de Pegaso geleverd met het Minarelli 660-blok wat ook onder andere onder de Yamaha XT660 en MT-03 zit. Deze is direct vol vermogen geschikt voor het 35kW/A2-rijbewijs. Vol vermogen een erg fijne motor met 48pk, voor in en om de stad, waarbij de snelweg ook goed mogelijk is. Je vangt wel meer wind dan op een motor met een goede kuip, maar dit is een fijne motor om goed op te leren motorrijden.

Het is een 1-cilinder,dus niet iedereen zal de motorkarakteristiek bevallen. Je moet in de juiste versnelling rijden, anders bokt de motor, maar als voordeel heb je altijd genoeg koppel voorhanden om je uit een gevaarlijke situatie te redden. Qua vering kan je lekker hard over drempels heen en qua brandstof zal het verbruik tussen 1:20 en 1:24 liggen, afhankelijk van je rijstijl.

Helaas hebben we (nog) geen persoonlijke ervaring met de Aprilia Pegaso 650. Heb jij er één en wil je hier wat over schrijven? Neem contact met ons op! Wil je meer weten over het motorblok? Lees dan het testverslag van de Yamaha MT-03

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 660cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 35kW (48pk)
Gewicht n.b.
Tankinhoud n.b.
Verbruik n.b.
Topsnelheid 160-170km/u
Rijbewijs A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!