Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Eliminator 500

 

Aprilia Dorsoduro 750

Aprilia Dorsoduro 750

Foto: Aprilia

De Dorsoduro 750 is een van de funbikes van Aprilia. In de beginjaren alleen te krijgen met 25kW-begrenzing, maar sinds de invoering van het A2-rijbewijs zijn de nieuwere Dorsoduro's ook leverbaar met 35kW-begrenzing.

Helaas hebben we niet de kans gekregen om op een 35kW Dorsoduro te rijden, de reden is dat de importeur hier geen demo van beschikbaar heeft. Startersmotor kan wel op een vol-vermogen model gaan rijden, maar toch wijken daar vaak nog een aantal dingen van af. De looks van de Dorsoduro liggen een beetje tussen dat van een straatmotor en een supermotard. Met een krachtig V-twin blok is het absoluut genieten van de rijkwaliteiten van deze motor. Ondanks dat je maar 35kW vermogen hebt, pak je wel het koppel mee waar de motor snel mee vooruit komt. Bij de V-twin komt het koppel nog net even wat vroeger los dan bij een parallel twin, waar de cilinders naast elkaar staan. Combineer dat met een actieve zithouding en een prima rempartij en je hebt een motor om lekker gek mee te doen. Hooligan-bike? Absoluut!

 

 

Motortype Viertakt, V-twin tweecilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 749,9cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW en 35kW
Gewicht 186kg droog
Tankinhoud 12 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 160-170km/u (afhankelijk van kit)
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!