Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Volta Motorbikes is een Spaans bedrijf wat in september 2010 is opgericht in Barcelona. Het bedrijf is gestart door Marc Barceló, Diego Quiroga en Joan Sabata. Het bedrijf heeft het voornemen om prioriteiten te stellen op ontwerp, sportiviteit en innovatie, integratie van technologieën met daarbij respect voor het milieu. Het hoofddoel is het vinden van een oplossing van de verontreinig en vervuiling van grote steden door auto's en motoren met fossiele brandstofmotoren.

Op de EICMA motorbeurs in 2011 is de BCN gepresenteerd. Een stedelijke elektrische motor met een sportief uiterlijk en dito prestaties. De BCN werd getoond in twee modellen, de BCN City en de BCN Sport. Deze laatste heeft onder andere Brembo remmen, led-verlichting etc. Beide motoren hebben 25kW piekvermogen en een nominaal vermogen van 11kW, waardoor ze ook met het A1-rijbewijs bestuurd mogen worden. Op het kentekenbewijs komt het nominale vermogen. Met het A1-rijbewijs heb je dan legaal toch beschikking over 25kW (34pk) vermogen. De lithium-polymeer accu gaat 70-100km mee en is in twee uur opgeladen. Door de niet al te grote actieradius is de BCN ideaal voor in de stad.

25kW komt ongeveer overeen met een 400cc motor, maar het koppel van 67Nm geeft het de trekkracht van een 650cc motor. In en om de stad ben je lekker snel en enkel gelimiteerd aan de topsnelheid van 120km/u. Meer dan genoeg om in en om de stad je voort te bewegen op deze Volta's.

2024 Kawasaki Ninja 500 SE

 

Er zijn 2 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Volta BCN City
Volta BCN City
Volta BCN Sport
Volta BCN Sport
 

Natuurlijk zijn de A1-motoren van Volta ook geschikt voor het A2-rijbewijs.


 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!