Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Z500 SE

 

Moto Morini is een Italiaans motorfietsmerk wat in 1937 werd opgericht door Alfonso Morini. Morini bouwde eerst snelle 123cc 2-takt motoren, later 174cc 2-takt motoren. Niet alleen motoren werden gemaakt, ook driewielige bestelwagentjes en fietsen. Ook bij motorraces was Moto Morini succesvol met winnende racemotoren. Na de dood van Alfonso in 1969 werd de fabriek doorgezet door zijn dochter Gabriella. De latere toermodellen waren vrijwel zonder uitzondering v-twins tot 500cc. In 1987 nam Cagiva de fabriek van Moto Morini over en uiteindelijk werd in 1991 de productie onder de naam Morini gestopt en werd de naam Moto Morini verkocht aan TPG (Texas Pacific Group). Tot 1997 werd de Morini-fabriek door Cagiva gebruikt voor andere merken binnen de Cagiva-groep.

In 1999 verkocht TPG het merk Moto Morini aan een neef van Alfonso, Franco Morini (Morini Franco Motori). In eerste instantie werd er niets met de naam gedaan, maar in 2003 wilde Franco Morini toch weer leven blazen in het merk Moto Morini. In 2004 kwamen er nieuwe modellen uit, waaronder de Corsaro 1200. In 2009 sloot het doek en vroeg Moto Morini zelf faillissement aan. In 2012 kwam het merk toch weer terug en kon men via een online veiling de zeer exclusieve Rebello 1200 Giubileo winnen, waar er maar 20 van werden gemaakt. Dit ter ere van de 75e verjaardag van het merk. In 2013 volgen nieuwe modellen en was het ook mogelijk om motoren te huren van de fabriek en achteraf te bepalen of je 'm wilde houden of dat je 'm toch teruggaf. Deze optie gaf Moto Morini. Lang verhaal kort; in 2018 is Moto Morini overgenomen door de Zhongneng Vehicle Group. Zij verkopen jaarlijks wereldwijd miljoenen lichte motorscooters en motoren. Moto Morini blijft vanuit Italiƫ werken en met een geldimpuls vanuit China, kunnen er nieuwe modellen gebouwd worden zoals de Super Scrambler 1200, X-Cape 650 en Seiemmezzo. Vooral de laatste twee zijn interessant voor het A2-rijbewijs en wie weet wat er in de toekomst nog ontwikkeld zal worden.

2024 Kawasaki Z500 SE

 

Er zijn 5 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Moto Morini Calibro
Moto Morini Calibro (2024)
Moto Morini Corsaro 750
Moto Morini Corsaro 750 (2024)
Moto Morini Corsaro Sport
Moto Morini Corsaro Sport (2024)
Moto Morini Seiemmezzo
Moto Morini Seiemmezzo
Moto Morini X-Cape 650
Moto Morini X-Cape 650

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!