Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Ducati Societa Scientifica Radio Brevetti Ducati, later S.p.A. Ducati Meccanica en Ducati Meccanica S.p.A, Via Ducati, Bologna.

Het bedrijf is ontstaan in 1945 uit de radiofabriek Societa Scientifica Radio Brevetti Ducati die na de Tweede Wereldoorlog - zwaar beschadigd - door de regering werd overgenomen. De eerste producten waren 48 en 65 cc motorfietsen en scooters, waaronder de beroemde 48 cc viertakt "Cucciolo", waarvan de productie in 1946 werd gestart als onderafdeling van Siata. In dit jaar waren er ook plannen voor het bouwen van een auto, maar verder dan een prototype is het nooit gekomen. Het prototype kreeg de naam DU4. In 1952 kwam de eerste echte Ducati, de "98".

In 1954 nam men de beroemde constructeur en ontwerper Fabio Taglioni in dienst. Zijn desmodromische klepbediening zou een stempel zetten op vrijwel alle Ducati's die sindsdien gebouwd zijn. In 1959 ging de motorfietsenafdeling als zelfstandig bedrijf verder.

In 1985 ging Ducati op in het Cagiva-concern, nadat al enkele jaren blokken aan Cagiva waren geleverd. In 1996 nam TPG het merendeel van de Ducati aandelen van Cagiva over zodat Ducati weer meer zelfstandig werd. In 1998 werd de TexasPacificGroup (TPG) volledig eigenaar van Ducati. In 1999 ging Ducati naar de beurs en kreeg een notering in New York en Milaan. In December 2005 kwam Ducati weer in Italiaanse handen en werd overgenomen door Investindustrial Holdings.

Bron: Wikipedia

 

Er zijn 14 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Ducati Hypermotard (SP) 796
Ducati Hypermotard (SP) 796
Ducati Hypermotard 950
Ducati Hypermotard 950 (SP)
Ducati Hyperstrada 796
Ducati Hyperstrada 796
Ducati Monster 696
Ducati Monster 696
Ducati Monster 796
Ducati Monster 796
Ducati Monster 797
Ducati Monster 797
Ducati Monster 821
Ducati Monster 821
Ducati Multistrada 620
Ducati Multistrada 620 (info) (25kW-kit)
Ducati Scrambler
Ducati Scrambler (test)
Ducati Scrambler Cafe Racer
Ducati Scrambler Cafe Racer
Ducati Scrambler Desert Sled
Ducati Scrambler Desert Sled
Ducati Scrambler Flattrack Pro
Ducati Scrambler Flattrack Pro
Ducati Scrambler Sixty2
Ducati Scrambler Sixty2 (399cc)
Ducati SuperSport
Ducati SuperSport (S)

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

  • Op zoek naar een goede motorverzekering? Combi Motors zoekt voor jou uit wat het beste bij jou past!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!