Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Z500 SE

 

KTM is een Oostenrijks motorfietsmerk. KTM Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen, later Kronreif Trunkenpolz Mattighofen, Motorradbau Moser & Co., later Motorradfabrik Kronreif & Trunkenpolz, KTM motorfahrzeugbaugesellschaft Kronreif & Trunkenpolz en KTM motor-Fahrzeugbau KG Kronreif & Trunkenpolz, Mattighofen.

KTM is een Oostenrijks bedrijf, in 1934 opgericht door Trunkenpolz, dat in 1953 (toen Hans Kronreif tot het bedrijf toetrad) begon met de inbouw van 98cc-Rotax-blokjes, hoewel er al in 1949 een onsuccesvolle motorfiets, de 100 L, gebouwd was. De basis voor de motorproductie lag bij het bedrijf Moser, dat al eerder motorfietsen met Rotax-blokken gemaakt had. Er volgden 123cc-motorfietsen en 123- en 147cc-scooters, eveneens met Rotax-motoren. Later werden ook 50cc-modellen en diverse lichte motorfietsen met Sachs-, Rotax- en eigen motoren gebouwd. In Amerika werden KTM's onder de naam Penton verkocht.

Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik. In 1999 ging het gerucht dat KTM Moto Guzzi wilde overnemen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Bron: Wikipedia

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Er zijn 4 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

KTM 125 Duke
KTM 125 Duke (test)
KTM Freeride E
KTM Freeride E
KTM Freeride E-SM
KTM Freeride E-SM
KTM RC 125
KTM RC 125 (info)

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!