Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Benelli is een Italiaanse motorfietsfabrikant. Het bedrijf werd in 1911 opgericht in de Italiaanse havenstad Pesaro door Teresa Benelli, een weduwe die het hele familiefortuin investeerde in de hoop dat het bedrijf werk zou verschaffen aan haar zes zoons.

In 1921 werd de eerste motorfiets gebouwd. De fabriek werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest maar de productie werd in 1949 hervat. In 1951 begon Giovanni Benelli zijn eigen merk, Motobi, dat in 1969 weer met Benelli fuseerde.

In 1967 werd de wapenfabriek Benelli Armi opgericht als een spin-off van de motorenfabriek. De firma produceert heden nog steeds vuurwapens. In 1972 de motorenfabriek werd verkocht aan de Argentijnse autofabrikant Alejandro de Tomaso. Hierdoor ontstond er een nauwe samenwerking met Moto Guzzi, waarin het merk Benelli echter al gauw op het tweede plan kwam. Ook Motobécane hoorde bij het concern van De Tomaso. In 1989 werd Benelli verkocht aan Giancarlo Seici, een fabrikant van houtbewerkingsmachines, die vooral geïnteresseerd was in de nieuwe fabriek in Pesaro. Toen was de productie van motorfietsen in feite al gestaakt.

In februari 1996 werden de rechten op de naam Benelli opgekocht door Andrea Merloni, die weer een nieuwe fabriek in Pesaro bouwde. Daar werden voorlopig scooters gebouwd. Sinds 2005 is Benelli in handen van de Qian Jiang Group in China. R&D en ontwerpen blijft gebeuren in Pesaro, Italië. Sinds 2018 is er in de Benelux weer een importeur (Moteo Group) en zijn er diverse nieuwe motoren op de markt gebracht.

Bron: Wikipedia

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Er zijn 4 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Benelli BN125
Benelli BN125
Benelli Leoncino 125
Benelli Leoncino 125
Benelli TNT 125
Benelli TNT 125 (test)
Benelli Adiva 125
Benelli Adiva 125

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!