Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
MotorkledingOnline is het grootste warenhuis voor de motorrijder in de Benelux

 

Motovloggers op YouTube

YouTube is wereldwijd sinds jaar en dag dé grootste en bekendste videosite van internet. Jonge mensen van nu, kijken nog maar weinig tv en lezen nog maar zelden tijdschriften of kranten en zijn veel meer online te vinden. Op YouTube is heel veel te vinden, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel online gezet. Ook wat betreft motoren! Van stunters, vloggers, unboxing videos, how-to's (o.a. onderhoud), reviews, topsnelheidsvideo's of gewoon weg lekker klooien op de motor. Er zijn uren, dagen, weken, maanden en jaren aan motorvideo's online te vinden op YouTube en ook Nederlanderse motorrijders zijn uiteraard vertegenwoordigd op YouTube. Hieronder tref je een aantal YouTube-kanalen (in willekeurige volgorde), die we je kunnen aanraden om eens te bekijken. Internationaal is er ook veel leuks te beleven qua motorvideo's, deze kanalen tref je onderaan aan op deze pagina.

87Slabside

87Slabside laat op zijn kanaal video's zien over motortests, accessoire-tests, reizen in Europa, racen op het circuit en wat hij zo al aan vreemd gedrag van andere weggebruikers mee maakt onderweg. Waarschijnlijk is 87Slabside één van de bekendere, zo niet bekendse motovlogger van Nederland. In elk geval wel als je kijkt naar het aantal abonnees.

Motor Test TV

Peter van Motor Test TV toont op zijn kanaal video's van zowel nieuwe als gebruikte motoren. Denk daarbij aan motortests, ervaringsfilmpjes en bijvoorbeeld 'het geluid van'-uitlaatfilmpjes. Het gaat bij Peter om de fun, het gevoel en de beleving van het motorrijden.

Peter is overigens altijd op zoek naar mensen met een bijzondere motor met een verhaal.


Moto Camel

MotoCamel heeft nog niet heel veel vlogs en video's online staan, maar weet wel hoe het moet. Vloggen over diverse vraagstukken welke soms niet eens motor-gerelateerd zijn, reviews van motoren, rij-impressies en veel uitlegvideo's voor beginnende rijders. In alle video's een duidelijke en prettige stem, wellicht de meest prettige stem onder de Nederlandse motovloggers. In het aantal volgers is een duidelijk stijgende lijn te zien. Niet de bekendste motovlogger, maar ik zie een prima toekomst voor MotoCamel.

Meifesto Twowheels

Meifesto Twowheels vlogt vaak vanaf zijn Honda XL600R, waar het vloggen echt over van alles kan gaan, van motoren tot computerspellen, maar ook over reviews van motoren, toerritten. Om aan meer volgers te komen, doet Meifesto Twowheels de meeste vlogs in het Engels. Op die manier heb je een groter bereik, ook een reden waarom de videos op het kanaal van Startersmotor ook Engelse teksten heeft.

 


TwoWheels Dutch

Het kanaal van TwoWheels Dutch bestaat nog niet zo lang op YouTube, maar ook beginnende Nederlandse motorrijdende YouTubers zetten we hier graag online. Op het kanaal wil TwoWheels Dutch technische video's plaatsen, vloggen over motorgerelateerde onderwerpen en het maken van reviews. Met een Kawasaki Z1000 maakt hij de wegen rondom Amsterdam onveilig en ook heeft hij regelmatig motorspullen uit China besteld om daar wat over te vermelden.

Jouw YouTube-kanaal hier?

Heb je zelf een YouTube-kanaal over motoren en wil je hier ook een plaatsje in de lijst? Heel veel hoef je daar niet voor te doen. Stuur een email met je kanaalnaam en omschrijving wat er allemaal op het kanaal te vinden is. Zorg er daarnaast voor dat mijn YouTube-kanaal op jouw eigen kanaal bij de aanbevolen kanalen staat. Op die manier maken we samen een leuke ruil om beide kanalen bekender te maken bij motorrijdend Nederland. Slechter kan je er nooit van worden!Buitenlandse Motovloggers

Een aantal motovloggers die we je kunnen aanraden zullen we alleen bij naam noemen. Vloggers met flink veel volgers en vaak interessante video's; RoyalJordanian, Schaaf, Arson Rides, Chaseontwowheels, CagerOnTwoWheels, tastyhamsandwhich, spicy110, ADVChina, AccidentalBroadcast en Jake TheGardenSnake. Heb jij nog meer tips voor binnenlandse of buitenlandse motovloggers om te volgen? Geef ze gerust door!


© Copyright 2007-2017 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | adverteren | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor.nl op Twitter Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube